В резултат на специализираната полицейска операция по противодействие на конвенционалната

...
В резултат на специализираната полицейска операция по противодействие на конвенционалната
Коментари Харесай

Бургаската полиция действа на пълни обороти! Щракнаха белезниците на 19 души!

В резултат на профилираната полицейска интервенция по противопоставяне на стандартната престъпност, миграционния напън и закононарушенията, свързани с политическите права на жителите, провеждаща се на територията на ОДМВР Бургас, все още са арестувани общо 19 лица. Това оповестиха от ОДМВР-Бургас. 

Образувани са осем бързи производства и две досъдебни производства. Проверени са 569 МПС и 809 лица, като са открити две лица, оповестени за търсене. В 112 търговски обекти, заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, питейни и увеселителни заведения и други места, за които има данни, че вероятно може да се прави незаконна активност, също са осъществени инспекции. Със съдействието на чиновници от Национална агенция за приходите – Бургас заради липса на фискално устройство са затворени три търговски обекта. Иззети от чиновници на Районно ръководство – Средец са 80 л. алкохол без бандерол.

В Пето Районно ръководство Бургас е формирано бързо произвеждане за осъществено закононарушение по член 167, алинея 2 от Наказателен кодекс – " Който предложи или даде на другиго имотна полза за да го склони да упражни изборното си право в интерес на избран претендент, политическа партия или коалиция или да гласоподава на референдум по избран метод се санкционира с отнемане от независимост от една до шест години и с санкция от 10 хиляди до двадесет хиляди лв. ". Производството е формирано с разпити на очевидци, съгласно които са им препоръчани по 50 лева с цел да гласоподават на идните избори за съответна политическа партия. Извършителят на закононарушението е арестуван и е осъществено претършуване в дома му. Предстоят разпити пред арбитър на очевидците и разпознавания.

Служители от Районно ръководство – Поморие задържали малолетен юноша от крайморския град, като намерили и иззели близо 50 гр. амфетамин и марихуана, готови за разпространяване. Помориецът е арестуван за период до 24 часа.

В резултат на полицейските дейности на чиновници от отдел " Криминална полиция " при ОДМВР – Бургас и Районно ръководство – Руен за осъществени иманярски дейности са тествани два адреса в селата Череша и Добра поляна, населявани надлежно от 32 годишен мъж и 55 годишен престъпно проявен, правил и преди време иманярска активност. Намерени и конфискувани са металотърсачи, както и разнообразни предмети с културно-историческа полезност / римски монети и елементи от накити/, които ще бъдат предадени на експерти за датиране. Двамата мъже са арестувани за период до 24 часа. Работата по случая продължава.

В продължаващата полицейска интервенция са включени екипи на " Охранителна полиция ", " Пътна полиция ", " Икономическа и престъпна ", бургаската жандармерия и Национална агенция за приходите – Бургас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР