В резултат на скорошна хакерска атака срещу мрежовите ресурси на

...
В резултат на скорошна хакерска атака срещу мрежовите ресурси на
Коментари Харесай

Хакерите, които атакуваха Western Digital, поискаха десетки милиони долари откуп

В резултат на скорошна хакерска офанзива против мрежовите запаси на корпорацията Western Digital са били откраднати повече от 10 TB служебна и потребителска информация. Ресурсът TechCrunch съумя да се свърже с хипотетичните уредници на тази офанзива и да разбере, че те желаят огромен откуп от компанията за откраднатите данни и условни гаранции за спомагателна сигурност.

Според информацията на TechCrunch, уредниците на офанзивата против инфраструктурата на Western Digital случайно са избрали задачата си, като в същото време освен са откраднали данни, само че и са запазили и достъп до значими осведомителни запаси. В качеството на доказателство за триумфа на офанзивата на експертите бяха показани цифрови документи, които им разрешават да подписват документи от името на управлението на Western Digital, както и публични телефонни номера на високопоставени чиновници на корпорацията. При опитите за позвъняване се включва телефонен секретар, на който се загатват имената на разпознаваемите от хакерите ръководители на компанията. Накрая, нападателите са посочили скрийнсейвър на услугата за видеоконференция с присъединяване на ръководителя на подразделението на WDC, отговарящ за осведомителната сигурност. Освен това, хакерите са получили достъп до избрани корпоративни осведомителни системи и складове на данни.

Авторите на офанзивата не са криптирали компрометираните данни и в този момент разчитат да получат еднократен огромен откуп от десетки милиони щатски долари. Срещу пари те са подготвени да откажат достъпа до инфраструктурата на Western Digital и да посочат слабостите в системите за сигурност на компанията. Естествено, неспазването на тези условия заплашва компанията с нови неприятности, които могат да бъдат усложнени от опитите на засегнатата страна да открие и накаже уредниците на офанзивата. Ако последните не получат откуп до несъмнено време, тогава откраднатите данни ще бъдат оповестени на уеб страницата на една от хакерските групировки, към която самите те нямат директно отношение. Организаторите на офанзивата също не са склонни да разпознават по какъвто и да е метод групата си. Според тях, до момента представители на Western Digital не са се опитвали да се свързват с тях. Хакерите признаха, че са получили достъп до акаунт на Western Digital в облачната инфраструктура на Microsoft Azure с администраторски привилегии, а също и до вътрешни корпоративни запаси. Акциите на компанията паднаха с 2,95% на фона на сходни вести.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР