В резултат на руската ракетна атака загинаха 14 души, сред

...
В резултат на руската ракетна атака загинаха 14 души, сред
Коментари Харесай

14 загинали и 46 ранени при мощна руска ракетна атака над Одеса

В резултат на съветската ракетна офанзива починаха 14 души, измежду които са локални поданици, доктор и избавител. Ранени са 46 души, в това число седем чиновници на Държавната работа за изключителни обстановки ", заяви ръководителят на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер в приложението " Телеграм ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Оказва се нужна помощ на потърпевшите. Всички съответни служби унищожават следствията от вражеската офанзива, показва се в известието на Олег Кипер.

" Правоохранителните служби записаха следващото закононарушение, осъществено от руснаци. Утре в Одеса и района ще бъде разгласен печал. Изказвам откровените си съболезнования на околните на починалите ", сподели регионалният шеф.

Нанесени са вреди на гражданската инфраструктура: жилищни здания, търговски здания, коли.

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по бройка съгласно формалното броене в Украйна през 2001 година. В самия град Одеса живеят към 50-60 хиляди българи. Най-голямото плътно българско население е концентрирано в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски регион.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР