В резултат на руската ракетна атака срещу украинския Харков са

...
В резултат на руската ракетна атака срещу украинския Харков са
Коментари Харесай

Загинали и ранени след ракетна атака по Харков

В резултат на съветската ракетна офанзива против украинския Харков са починали шестима души, а други 16 са били ранени. Това заяви началникът на Регионалната военна администрация Олег Синегубов, представен от " Укринформ ".

" За страдание, броят на убитите и ранените при обстрел на Салтивка се усили: шестима души починаха, 16 бяха ранени ", написа той в Telegram.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски също реагира на нападението.

" Когато чуете за квартал Салтивка в Харков, още веднъж става дума за болежка. Болка за цяла Украйна. Болка за Харков. Ракетна офанзива. Сградата на общежитието е изцяло разрушена. Проверяваме точния брой жертви. Подла и цинична офанзива против цивилни, която няма опрощение и показва безсилието на агресора. Ние няма да извиним, ще отмъстим за това ", написа Зеленски в Telegram.

По-рано кметът на Харков Игор Терехов заяви, че нападението е станало наоколо до жилищна постройка. По-късно той посочи, че вследствие на обстрела е зародил огромен пожар в жилищния блок, като са починали трима души.
 Руски ракетен удар
Руски ракетен удар " разсъни " Харков

Продължават боевете в Донбас

Припомняме, че на 16 август съветски ракетен удар " разсъни " Харков. Обстрелвани бяха пет от деветте региона на Харков. Според Терехов от дълго време не е имало подобен интензитет на ракетни офанзиви против града.

След среднощ на 16 август в съвсем всички райони на Украйна няколко пъти прозвучаха сигнали за въздушна паника, а в Запорожие се чуха и детонации.

Това бе

Харков и обитаемоте региони на района страдат от съветски обстрел съвсем всекидневно.

На 7 август Харковската регионална прокуратура заяви, че повече от 1000 цивилни, в това число 50 деца, са били убити в района заради съветска експанзия, до момента в който двойно повече са били ранени.
 Пореден обстрел на Харков
Пореден обстрел на Харков

Няма починали и ранени

Украинските военни предизвестиха, че се чака масиран обстрел по всички региони на страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР