В резултат на проверка на ремонта на път II-19 в

...
В резултат на проверка на ремонта на път II-19 в
Коментари Харесай

Прокуратурата установи дефекти при ремонта на пътя от Симитли до местността „Предел“

В резултат на инспекция на ремонта на път II-19 в сектора от Симитли до местността „ Предел “, предоставена от Районна прокуратура – Благоевград постъпиха отговори от контролните органи. Съобщава се за осъществена взаимна инспекция с представителите на Районно ръководство на полицията – Разлог и Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “. Направен е оглед на ремонтните действия в съответен сектор, събрана е документи, касаеща осъществяването на обекта, в това число подписаните контракти, въведената краткотрайна организация за сигурност на придвижването, осъществяването на хоризонталната маркировка.

Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ е направила ревизия на пътна инфраструктура и следващ разбор и оценка на сходство с използваната нормативна уредба.



Установено е, че категоризацията на дефектите на пътната инфраструктура не дава отговор на нормативните условия. Не са подхванати и нужните ограничения за ограничение на предпоставките за настъпване на пътнотранспортни катастрофи, както и такива за минимизиране на следствията от тях.

Въведената краткотрайна организация на придвижване при осъществявания ремонт не обезпечава нужните равнища на сигурност. Съществен минус е и неналичието на ефикасен надзор върху плановата разработка и последващата реализация.



Качеството на плановата разработка не е на нужното равнище, като при подготовката й има позволени пропуски и противоречие с нормативната уредба.

Възложителят е позволил основни пропуски при упражняването на строителния контрол, които въздействат върху сигурността на придвижване по време на строителството.

С оглед констатиране на позволените пропуски и нарушавания Районна прокуратура – Благоевград предложи съответни ограничения за тяхното премахване и осъществяване на следваща ревизия от контролните органи. Изпълнението им е предоставено на Министерството на районното развиване и благоустройството, Агенцията пътна инфраструктура, Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, Областното пътно ръководство – Благоевград и бранш „ Пътна полиция “ на ОД на Министерство на вътрешните работи – Благоевград.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР