В резултат на процедури, осъществени с финансовата подкрепа на Общинския

...
В резултат на процедури, осъществени с финансовата подкрепа на Общинския
Коментари Харесай

С подкрепата на Общинския фонд за асистирана репродукция в Троян са родени 16 бебета Даниела Балабанова


В резултат на процедури, осъществени с финансовата поддръжка на Общинския фонд за асистирана репродукция в Троян, са родени 16 деца. Само през 2022 година благодарение на Фонда са проплакали три бебета. Това заяви Бисерка Петрова, секретар на Общинската комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните и член на комисията за асистирана репродукция в Троян, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя напомни, че Общинският фонд за асистирана репродукция и лекуване на репродуктивни болести на фамилии и лица, живеещи на фамилни начала в община Троян, е основан с решение на Общинския съвет в Троян и работи към този момент 10 години.

За интервала от основаването си във Фонда са постъпили и са обработени общо 79 заявки за прилагане на средства, утвърдени и изплатени са 122 710 лв.. От тях през 2022 година са изплатени 21 703 лв. на единадесет фамилни двойки с репродуктивни проблеми от община Троян.

Съгласно Правилника, на семейство или двойка с репродуктивни проблеми се отпускат средства в размер до 2000 лв. на година.  Наблюдава се наклонност двойки, подали заявление за прилагане на средства от фонда през предишна година, да подават още веднъж документи за финансиране на процедури до реализиране на позитивен резултат, добави Петрова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР