В резултат на продължаващите ни усилия очакваме да сме в

...
В резултат на продължаващите ни усилия очакваме да сме в
Коментари Харесай

AstraZeneca отговори на министъра: Готови сме да доставим ваксини два дни по-рано от планираното

В резултат на продължаващите ни старания чакаме да сме в положение да доставим в България идващото количество ваксини два дни по-рано от плануваното. Това се споделя в публична позиция на компанията, изпратена до медиите.
До средата на месец март се чакат още две доставки, допълват от компанията производител на имунизациите.
" Производството на ваксини, в частност имунизацията на AstraZeneca срещу, е развой с висока степен на техническа трудност. Въпреки че AstraZeneca полага неуморни старания да се оправи с провокациите, които пораждат в хода на производството, е допустимо да има известна вариабилност и компликации при въвеждането на всеки нов индустриален развой ", споделят още в позицията си.
На утринния брифинг на Националния действен щаб здравният министър проф. Костадин Ангелов съобщи, че здравните управляващи у нас са извънредно неприятно сюрпризирани от следващата за имунизациите от страна на AstraZeneca.
" 117 000 дози дойдоха на 22 февруари. Това е с 333 000 дози по-малко от поетия ангажимент. На 15 февруари бяхме осведомени, че до края на месеца България следва да получи две доставки от 87 000 и 54 000 дози. Разбираме, че в страната ни няма да постъпи нито една от тези доставки. Описаните нагоре обстоятелства потвърждават, че AstraZeneca няма да извърши уговорката си за доставка на 142 437 дози до края на февруари. Вчера с изненада научихме, че на 1 март България вероятно ще получи 52 800 дози, а не предстоящите 142 437 ваксини ", изясни здравният министър.
Той се обърна към представителите на компанията с думите: " Нито имаме потребност от вашата вежливост и учтивост, имаме потребност от ваксини. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР