В резултат на предприети незабавни професионални действия служители от столичното

...
В резултат на предприети незабавни професионални действия служители от столичното
Коментари Харесай

Разкриха измамна схема с възрастни хора

В резултат на подхванати незабавни професионални дейности чиновници от столичното Първо районно управление (на МВР) разкриха лъжлива скица с възрастни хора.

Работата по следствието стартира след добита информация за лъжлива скица за изтегляне на парични средства от банкови сметки на възрастни хора.

Разплитането на случая започва с следене на дейностите на жертвата – на 26 септември, в наличието на придружителка, тя изтегля от банков клон сумата от 5000 лв..

Ден по-късно, още веднъж в наличието на същата жена, заявява сумата от 25 000 лв., а след излизане от финансовата институция старата жена е качена от непознатата в лек автомобил.

В резултат на неотложно подхванатите оперативни и заградителни дейности, транспортното средство е спряно и на място са арестувани двете дами, обвинени в съпричастност към измамата - на 62 и 71 години, известни на полицията за обири и измами, като едната е и осъждана за идентично закононарушение.

В хода на оперативните дейности е открито, че пострадалата се е срещнала с двете дами преди няколко дни.

Дамите се показали за брокери на недвижими парцели, омаяли дамата с преференциална договорка за закупуване на парцел, а парите били капарото, които съгласно ангажимента тя трябвало да им даде. При осъществените претърсвания на адресите и коли на арестуваните са открити и конфискувани голям брой документи, съдържащи персонални данни, включително и на умряли хора и техни наследници, банкови карти, копия на персонални карти и голям брой парични средства и украшения.

Благодарение на подхванатите незабавни и професионални дейности на чиновниците от Първо районно управление (на МВР) е предотвратена голяма финансова вреда за старата жена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР