В резултат на по-висока честота на захранващото напрежение на 110

...
В резултат на по-висока честота на захранващото напрежение на 110
Коментари Харесай

Високочестотно захранващо напрежение от националната електрическа мрежа спря за кратко завода за калцинирана сода в Девня

В резултат на по-висока периодичност на захранващото напрежение на 110 kV мрежата, в 15:30 ч. през днешния ден, 08.01.2021 година, стопираха работещите парогенератори в Топлоелектрическа централа към „ Солвей Соди “ АД, както и голям брой нискочестотни уреди в завода за произвеждане на калцинирана сода, оповестиха оттова. Това докара до нужда от разтоварване и на индустриалната апаратура. Причините за по-високата периодичност на входящото напрежение са отвън мрежата на завода и в развой на изясняване.

Няма заплаха за работещите на територията на сдружението, както и за жителите на околните обитаеми места. Незабавно е прибавен спешният проект за деяние на компанията, с превантивна евакуация на личния и външен личен състав, както и всички спомагателни действия за елиминиране на евентуално замърсяване на околната среда. 30 минути по-късно всички чиновници се завърнаха на работните си места.

Ситуацията не докара до въздействия на територията на сдружението и покрайнината: не се усещат  миризми,  няма регистрирани загазявания, както и изпускане или разливи на химични субстанции и течности на територията на индустриалната площадка, както и в околната среда. Направените вложения в Топлоелектрическа централа през последните години способстваха за своевременното преодоляване на обстановката. 

Аварийните екипи започнаха нужните действия по въвеждане в употреба на парогенераторите и следващо натоварване на инсталацията за произвеждане на калцинирана сода. 

Уведомени са всички способени институции. 

„ СОЛВЕЙ СОДИ “, Девня, е едно от най-големите индустриални предприятия в България и най-големият цех в Европа за произвеждане на синтетична калцинирана сода с индустриален потенциал от 1,5 милиона тона сода годишно. Калцинираната сода е съществена суровина за стъкларската индустрия, употребява се също при производството на перилни и почистващи препарати, в химическата индустрия и металургията, силикатите и стъклените нишки, а содата бикарбонат обслужва пазарите на хранителни артикули, животинско хранене, филтриране на димните газове и в опазването на здравето.  

„ Солвей Соди “ е приватизирано през 1997 година, като съществени акционери в него са белгийската научна група „ Солвей “ (75 %) и турската група „ Шишеджам “ (25 %)

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР