В резултат на оттичане и валежи ще има повишения в

...
В резултат на оттичане и валежи ще има повишения в
Коментари Харесай

Очаква се повишение на нивото на някои реки в страната

В резултат на оттичане и превалявания ще има покачвания в междинните и долните течения на главните реки на Дунавски басейн, водосборите на Добруджанските реки, Черноморски басейн, Рило-родопските притоци на р. Марица, във водосбора на р. Арда, долните течения на главните реки на Западнобеломорски басейн. Това се показва в оповестена през днешния ден на уеб страницата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) прогноза.

Речните равнища в по-голяма част от басейните ще се намаляват през днешния ден. На 19 и 20 април речните равнища в по-голямата част от Дунавски басейн също ще се намаляват. Утре ще се намаляват и равнищата в Черноморски басейн. В резултат на оттичане и превалявания на 19 април ще има покачвания в долните течения на главните реки на Дунавски басейн и във водосборите на р. Места и р. Доспат, а на 20 април, в следствие още веднъж на дъждове, ще има покачвания във водосборите на Добруджанските реки, южните черноморски реки, родопските притоци на р. Марица, водосборите на р. Арда и р. Бяла и във водосборите на р. Места и р. Доспат. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание, осведомят от екоминистерството.

През нощта преваляванията в цялата страна краткотрайно ще спрат, тук-там и облачността ще се раздра, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология по-рано през днешния ден. Северозападният вятър ще отслабне, само че единствено в югозападните региони ще стихне. Минималните температури ще бъдат сред 2° и 7°, в котловините на Югозападна България - до 0°, в София - към 1°. Утре облачността над страната ще е забележителна, с по-съществени разкъсвания по поречието на р. Дунав.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР