В резултат на обвиненията, че е замесена в така наречения

...
В резултат на обвиненията, че е замесена в така наречения
Коментари Харесай

Ева Каили е изправена и пред разследване за схема на ЕС за подкупи

В резултат на обвиняванията, че е забъркана в по този начин наречения скандал с подкупи Qatargate, гръцкият евродепутат Ева Каили също е разследвана за корист със средства на Европейския парламент, заяви Politico.

Позовавайки се на писмо от Европейската прокуратура, адресирано до ръководителя на Народното събрание Роберта Метсола, което е забелязано от Politico, отчетът показва, че следствието против Кайли е концентрирано върху заплащания, свързани с четирима от нейните помощници.

Разследването е за интервала от 2014 до 2020 година и касае към 100 000 евро. Той се стреми да откри дали Ева Каили е излъгала за работните действия и придвижвания на своите асистенти и е съкратила заплатите им и възобновяванията за работни пътувания, които в никакъв случай не са се състояли.

Кайли, която беше пусната под домакински арест по-рано този месец, сега се бори против настояването на прокуратурата да ѝ бъде лишен имунитетът - привилегия, която се дава на законодателите от Европейски Съюз. Но прокуратурата на Европейски Съюз, която проверява незаконни измами, свързани със средства на Европейски Съюз, твърди, че следствието има солидна основа.

" Настоящото следствие се отнася до съществени съмнения за повтарящи се измами и/или други съществени нередности ", се споделя в писмото на европейския основен прокурор Лаура Кьовеши, което беше изпратено до Парламента през декември и в което се желае Кайли и Спираки да бъдат лишени от имунитет.

Евродепутатите ще обсъдят имунитета на Ева Каили на днешното съвещание на Комисията по правни въпроси.

Адвокатът на Ева Каили, Спирос Папас твърди, че нормално сходни случаи на машинация се завършват, откакто ОЛАФ завърши следствието си, както е станало с Ева Каили, и депутатът изплати дължимото съгласно службата. Той сложи въпроса по какъв начин длъжностните лица могат да оправдаят отнемането на имунитета за дейности, осъществени през 2014 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР