В резултат на неспазване на мерки за безопасност мъж от

...
В резултат на неспазване на мерки за безопасност мъж от
Коментари Харесай

Мъж се простреля в крака със законно притежаван пистолет

В резултат на неспазване на ограничения за сигурност мъж от Ракитово се е прострелял със законно притежаван от него револвер, оповестяват от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик.
Сигнал за случилото се е бил получен в полицейското ръководство във Велинград на 27 февруари, към 19.30 часа, от екип на „ Спешна помощ “. Медиците се отзовали на сигнал за случай в къща, намираща се в Ракитово. Те разкрили 60-годишния В.Н. с огнестрелна рана в региона на десния крайник. Мъжът е превозен и настанен в МБАЛ-Велинград без заплаха за живота. При извършеното следствие на чиновници от полицейското ръководство било открито, че мъжът имал законно военен револвер „ Макаров “. Във въпросната вечер той подхванал дейности да го почисти, само че при погрешно боравене с оръжието се самопрострелял. Пистолетът и разрешителното му за носене и предпазване са конфискувани от чиновници на „ Охранителна полиция “.
От службата „ Контрол над общоопасните средства “ при регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик молят към всички притежатели на огнестрелно оръжие да съблюдават прецизно ограниченията за сигурност при носене, предпазване или потребление на оръжието. В противоположен случай с изключение на носенето на наказателна и административна отговорност рискуват, както своя по този начин и живота и здравето на близките.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР