В резултат на кризата с коронавируса имаше спад на подкрепата,

...
В резултат на кризата с коронавируса имаше спад на подкрепата,
Коментари Харесай

Румяна Коларова посече Нинова:. Лидерът на БСП играла хазартно и загубила срещу управляващите

В резултат на рецесията с ковид имаше спад на поддръжката, само че не за ръководещите, а за опозицията. Това посочи социологът и учител доцент доктор Румяна Коларова  Румяна Коларова Доц. доктор Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 година в София. Румяна Коларова е академични.

"Имаме срив на доверието в Българска социалистическа партия. Това се дължи на избора, който Нинова направи. Тя игра хазартно с концепцията, че правителстовото ще се провали ", разяснява тя.

В предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия Коларова открои, че Нинова е поддържала тезата за триумфа на шведския модел като различен на това, което прави държавното управление у нас. По думите на социолога обаче в последна сметка се е видял неуспехът на шведския модел.

"Ако има някакви разбърквания, те ще бъдат свързани с адекватност на реакцията. Нови играчи могат да се появят там, където има провалили се политици ", разяснява Коларова.

Тя акцентира, че решенията за справяне с рецесията са взети навременно.

"Управляващите ерозия не са претърпели ", добави още социологът.

На същото мнение е и анализаторът Кристиян Шкварек. Според него с изключение на Българска социалистическа партия в обстановката на губещ е и Слави Трифонов  Слави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български артист, ефирен водещ и продуцент. Роден е в. По думите му и той като социалистите е заел "недалновидна позиция ", неверната страна в рецесията.

"Те не го направиха поради експертиза, а с цел да бъдат един тип съпротива и да вземат девидент, в случай че държавното управление се провали ", разяснява Шкварек.

Срив в рейтинга на Радев, растеж в доверието към Борисов

Шкварек и Коларова разяснява и идното решение на Европейската комисия по какъв начин ще се оказва помощ на засегнатите от ковид страни. Шкварек счита, че още веднъж ще има решение в ущърб на дребните страни като България.

"Редица източноевропейски страни ще изгубят милиарди. Имаме разработване на тактика в ущърб на страни, които са най-бедни ", сподели той.

Анализаторът даде образец и с пакет "Мобилност ". И добави, че не е редно страни, които са въвели навременни здравни и стопански ограничения да получат по-малко от такива страни, които не са водели добра политика по тези точки.

Сн. Нова Телевизия

"Испания да вземем за пример ще получи пари от страни, които са се справили по-добре ", означи той.

На друго мнение обаче е социологът. Коларова подсети, че водещо за Европа е солидарността. Помоли даже Шкварек да не плаши хората, че България ще изгуби милиарди, тъй като това няма да е тъкмо по този начин.

"Най-силната страна на Европа е умеенето, когато се взимат общи решения, да се приспособяват към другите ползи, позиции, цели. Това не е игра на взаимни отстъпки, а изработването на консенсус. Тогава, когато разчитате на едно лимитирано болшинство, то може да бъде пристрастно, а консенсусните решения са по-стратегическите и устойчиви. Това се назовава взаимност. Европейският съюз е общ пазар, обща стопанска система ", съобщи доцент Коларова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР