В резултат на бързите и адекватни действия на служителите не ...

PromoMall.bg
В резултат на бързите и адекватни действия на служителите не

Почетни отличия за екипите на пожарната и полицията, овладели критичната ситуация с горяща цистерна в Костинброд

В резултат на бързите и съответни дейности на чиновниците не пострадаха жители и бе предотвратено възникването на по-сериозни последствия
За да изразят своето почитание и признателност към чиновниците на районно управление (на МВР) и РСПБЗН – Костинброд и техните ръководители, през днешния ден управлението и чиновници на Община Костинброд и членовете на Общинския съвет проведоха специфична гала за награждаването им. Официални посетители на събитието бяха шефовете на Групово дело „ Пожарна  сигурност и отбрана на популацията “ гл. комисар Александър Джартов, шефът на ОДМВР-София ст. комисар Живко Коцев, шефът на РДПБЗН-София комисар Георги Иванов, началниците на РУ-Костинброд гл. инсп. Георги Калайджиев и на РСПБЗН-Костинброд гл. инсп. Никола Стоичков.

В наличието на чиновници от двете подразделения на Министерство на вътрешните работи в града и на членовете на общинската администрация и общинския съвет кметът на Община Костинброд Трайко Младенов връчи специфични почетни оценки. Дежурните екипи, обезпечили случая от 21 януари, когато цистерна с дизелово гориво катастрофира и се възпламени в региона на кръгово кръстовище в центъра на града и предотвратили с бързите си, координирани и съответни дейности възникването на евентуална заплаха за популацията, бяха удостоени с Почетен знак за заслуги на Община Костинброд. На ръководителите на дирекциите и териториалните подразделения на полицията и пожарната бяха връчени почетни грамоти за безрезервност и реализирани високи професионални резултати при осъществяване на служебните отговорности по време на избавителната интервенция.

Своята задоволеност и отлична оценка за професионалните дейности на сътрудниците си при отработването на случая даде и гл. комисар Джартов. В отговор на получената почетна грамота той насочи признателност към Общинска администрация – Костинброд за оказаното навременно подпомагане.

Приемам грамотата като сериозен ангажимент за завишаване на критериите в работата ни, по този начин че да бъдем оптимално съответни на публичните упования. Кризисният случай от събота е безпощадно предизвикателство към професионалните ни умения, към инвестиции всекидневен труд, към уменията ни да реагираме в обстановка на рецесия. В резултат на съответното институционално взаимоотношение сред структурите на Министерство на вътрешните работи и локалната власт във всички аспекти – връзка, употребявани запаси, процедури, тактически дейности, успяхме да предотвратим по един неоспорим метод тежки последствия за живота, здравето и имуществото на жителите на Костинброд, уточни в приветственото си слово ст. комисар Коцев. Той насочи и своето персонално самопризнание към дежурните екипи с думите: Вие сте същински герои, а нашето съвремие се нуждае от хора като вас. Гордеем се с вас!

Източник: novinata.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР

PromoMall.bg