В резолюция за Босна и Херцеговина, гласувана в сряда, депутатите

...
В резолюция за Босна и Херцеговина, гласувана в сряда, депутатите
Коментари Харесай

Европейският парламент иска санкции за босненския сръбски лидер Милорад Додик

В резолюция за Босна и Херцеговина, гласувана в сряда, депутатите от Европейския парламент още веднъж приканиха за налагане на наказания против босненския сръбски водач Милорад Додик и всички, които поддържат сепаратистките политики, заяви Хина. Евродепутатите считат, че дейностите на Додик работят против европейската вероятност на Босна и Херцеговина и заплашват достъпа до фондовете на Европейски Съюз за планове в Република Сръбска (РС), сръбската съставка на БиХ.

Разделението и сецесионизмът са най-сериозните спънки пред европейската интеграция на Босна и Херцеговина, съобщи във вторник докладчикът Пауло Рангел. Комисията не би трябвало да размразява фондовете за Република Сръбска, до момента в който не свърши демократичното оттегляне, а Съветът би трябвало да глоби Додик и други дестабилизиращи участници, добави той.

В резолюцията евродепутатите приканват за целенасочени наказания против дестабилизиращите политически артисти в Босна и Херцеговина, в това число тези, които заплашват суверенитета и териториалната целокупност на страната, изключително Додик и други високопоставени чиновници на Република Сръбска и чиновници на трети страни, които поддържат политически и финансово отцепническите политики. Евродепутатите също по този начин осъждат продължаващата дестабилизация от страна на Русия на Западните Балкани и срещите сред висши чиновници на Република Сръбска и съветски водачи, съобщи Българска телеграфна агенция. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР