В резолюция, приета с 513 гласа за, 22 против и

...
В резолюция, приета с 513 гласа за, 22 против и
Коментари Харесай

Евродепутати: Пълно ембарго върху вноса на руски нефт, въглища, уран и газ

В резолюция, призната с 513 гласа " за ", 22 " срещу " и 19 " въздържал се” евродепутатите приканват за спомагателни наказателни ограничения, в това число " неотложно цялостно ембарго върху вноса на петрол, въглища, нуклеарно гориво и газ с генезис от Русия “.

Това осведомят от пресслужбата на Европейския парламент.

Това би трябвало да бъде съпроводено от проект за гарантиране на сигурността на енергийните доставки за Европейски Съюз, както и от тактика за " анулация на глобите една по една, ако Русия предприеме стъпки за възобновяване на независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в границите на интернационално приетите ѝ граници и отдръпна изцяло военните си елементи от територията на Украйна ".

Съществуващите наказания в този момент би трябвало да бъдат приложени напълно и дейно в целия Европейски Съюз и от интернационалните съдружници на Европейски Съюз като предпочитан въпрос, упорстват членовете на Екологичен потенциал.

Те приканват водачите на Европейски Съюз да изключат Русия от Г-20 и от други многостранни организации, като Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида, Интерпол, Световната комерсиална организация, ЮНЕСКО и други, „ което би било значим знак, че интернационалната общественост няма да се върне към предходните си нормални връзки си с страната агресор ".

За да се увеличи успеваемостта на глобите, Парламентът приканва съветските банки да бъдат изключени от системата SWIFT, да се забрани на всички плавателни съдове, свързани с Русия, да влизат в териториалните води на Европейски Съюз и да дебаркират в пристанищата на Европейски Съюз,

както и да се забрани товарния авто транспорт от и до територията на Русия и Беларус. Членовете на Екологичен потенциал упорстват също да се изземат " всички активи, принадлежащи на съветски длъжностни лица или олигарси, свързани с режима на Путин, техните медиатори и подставени лица, както и на лицата в Беларус, свързани с режима на Лукашенко "

Като показва присъединяване на Беларус във войната в Украйна, резолюцията изисква глобите против Беларус да бъдат равностойни на тези, въведени против Русия, с цел да се отстранен всички пропуски, позволяващи на Путин да употребява помощта на Лукашенко, с цел да заобиколи глобите.

Евродепутатите също настоятелно приканват страните членки да прекратят съдействието с съветски сдружения по съществуващи и нови нуклеарни планове, в това число във Финландия, Унгария и България,

при които съветските специалисти могат да бъдат сменени със западни, и последователно да преустановят потреблението на услугите на „ Росатом “.

Членовете на Екологичен потенциал се базират на шокиращите зверства, " които несъмнено съставляват военни закононарушения ", осъществени от съветските военни сили в Украйна и по-специално в Буча, и изцяло или съвсем напълното разрушение на Мариупол, Волноваха и други градове и села. Те акцентират, че причинителите на военни закононарушения би трябвало да бъдат подведени под отговорност, и приканват за основаването на специфичен арбитражен съд на Организация на обединените нации за закононарушенията в Украйна.

Парламентът още веднъж декларира, че доставките на оръжия би трябвало да продължат и да бъдат увеличени, с цел да се даде опция на Украйна да се пази дейно.

Членовете на Екологичен потенциал поддържат по-нататъшната отбранителна помощ, предоставяна на украинските въоръжени сили самостоятелно от страните членки на Европейски Съюз и групово посредством Европейския механизъм за поддръжка на мира.

Имайки поради, че съвсем 6,5 млн. украински жители са били вътрешно разселени, а над 4 млн. са избягали от страната вследствие на войната, членовете на Екологичен потенциал приканват за безвредни филантропични коридори за евакуация на цивилни лица, бягащи от бомбардировките, и за усилване на мрежите на Европейски Съюз за филантропична помощ в Украйна

Те осъждат съветската изразителност, с която се внушава за опцията за прибягване до използването на оръжия за всеобщо заличаване, и акцентират, че всяка сходна приложимост би довела до допустимо най-тежките последствия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР