В резервоари, пълни с течен азот, се съхраняват телата на

...
В резервоари, пълни с течен азот, се съхраняват телата на
Коментари Харесай

Медицина на бъдещето: Замразяват тела на хора, за да бъдат съживени някога


В резервоари, цялостни с течен азот, се съхраняват телата на 199 души, които са поискали приживе да бъдат криоконсервирани с вярата да бъдат съживени в бъдещето, когато медицината е развила благоприятни условия, немислими през днешния ден, предава Ройтерс.

Снимка: Reuters


Много от „ пациентите “, както ги назовава Фондацията за удължение на живота „ Алкор “, са били нелечимо заболели от рак, латерална склероза или друго заболяване, за което няма лек.

Материн Наоваратпонг, момиче от Тайланд с мозъчен израстък, е най-младият консервиран човек – на 2 години, които са навършени през 2015 година.

„ Родителите ѝ са лекари. Тя е имала голям брой мозъчни интервенции и за жал нищо не е проработило. Заради това те се свързаха с нас “, описа пред Ройтерс Макс Мор, който е някогашен изпълнителен шеф на „ Алкор “.

Снимка: Reuters


Криоконсервацията може да бъде стартирана, откакто човек публично е разгласен за мъртъв. Кръвта и други течности биват отстранени от тялото, като са сменени с химикали, които не образуват лед. Телата им ще се съхраняват, до момента в който медицината навакса, показват от фондацията.

„ Те не са в действителност мъртви, те са просто юридически мъртви. Те не са биологично мъртви, явно, тъй като след оповестяването на гибел можете да дарите всевъзможни органи. Не са живи, тъй като нямат метаболизъм, не действат, не се движат в близост. Според нашите визии гибелта е развой, а криоконсервацията стопира този развой. Слага го на пауза и разрешава да отидеш в бъдещето, когато ще има благоприятни условия процесът да бъде спрян и да се върнеш към живот “, безапелационен е Макс Мор.

Снимка: Reuters


Харолд Фини, един от пионерите в крипотовалутите, който получава първата транзакция на Биткойн от основателя на валутата Сатоши Накамото, също взема решение да „ замрази “ тялото си преди да умря през 2014 година.

Снимка: Reuters


Най-ниската цена за тяло е 200 хиляди $, а за мозък – 80 хиляди. Повечето „ пациенти “ са платили на Алкор със средствата от застраховка „ Живот “.

Снимка: Reuters


Повечето медици не са съгласни, изяснява Артур Каплан, който управлява етичната здравна комисия в Медицинското учебно заведение „ Гросман “ на към университета в Ню Йорк.

Снимка: Reuters


„ Единствената група от хора, които се вълнуват от това са тези, които специализират проучването на далечното бъдеще или хора, които имат интерес да получат парите ви, с цел да ви замразят. Това да се замразим, с цел да се събудим в бъдещето, граничи с научната фантастика и е наивно “, акцентира той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР