В ресторантите и баровете в Австрия ще се пуши свободно.

...
В ресторантите и баровете в Австрия ще се пуши свободно.
Коментари Харесай

В Австрия ще може да се пуши в заведенията

В заведенията за хранене и питейните заведения в Австрия ще се пуши свободно.

 © Българска национална телевизия
Решението е на долната камара на Народното събрание. По този метод депутатите подцениха публична петиция с 543 хиляди подписа, която се разгласи против тютюнопушенето в заведенията. Пушачите ще могат да пушат в избрани зони в питейните заведения и заведенията за хранене.

Забраната за тютюнопушене в заведенията в Австрия беше призната от предходното държавно управление на консерваторите от Австрийската национална партия и социалдемократите. Тя трябваше да влезе в действие през май. В края на предходната година обаче крайнодясната Австрийска партия на свободата направи анулацията на тази мярка - изискване за присъединяване си в новото държавно управление с Австрийската национална партия.
 Над 37% от българите над 20 години пушат интензивно Над 37% от българите над 20 години пушат интензивно
Днес означаваме Международния ден без тютюнев пушек. Според едно от последните национални изследвания у нас над 37 % от популацията на възраст над 20 го...

Крайнодесните поддържат демократичната теза, съгласно която жителите могат свободно да избират дали и къде да пушат. Правителството въпреки всичко увеличи минималната разрешена възраст за закупуване на цигари от 16 на 18 години и забрани да се пуши в колите, в случай че в тях има малолетни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР