В ресторантите и баровете в Австрия ще се пуши свободно,

...
В ресторантите и баровете в Австрия ще се пуши свободно,
Коментари Харесай

В ресторантите и баровете в Австрия ще се пуши свободно


В заведенията за хранене и питейните заведения в Австрия ще се пуши свободно, взеха решение депутатите от ръководещото болшинство на консерваторите и крайната десница. По този метод те подцениха публична петиция с 543 000 подписа против приемането на решението, съобщи ДПА.

" Досега нямаше случай на страна в света, която да е отстъпвала от отбраната на непушачите ", сподели опозиционният народен представител от Австрийската социалдемократическа партия (АСДП) Памела Ренди-Вагнер в разгорещените диспути по тематиката, които предшестваха гласуваното решение.

Забраната за тютюнопушенето в заведенията в Австрия бе въведена от предходното държавно управление на АСДП и консерваторите от Австрийската национална партия (АНП). Тя трябваше да влезе в действие през май. В края на предходната година обаче крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС) направи анулацията на тази мярка изискване за присъединяване си в новото държавно управление с АНП, напомня. В разногласието АПС поддържаше демократичната теза, съгласно която жителите би трябвало свободно да избират дали и къде да пушат, напомня ДПА.

Министърът на опазването на здравето Беате Хартингер-Клайн (АПС) упрекна опозицията в дискриминиране на пушачите. " Осъждам маргинализирането на пристрастените ", сподели тя.

През последните седмици Австрийската здравна камара и организация на пациенти с ракови болести събраха над 543 000 подписа в границите на петиция, която ще принуди депутатите да обсъдят още веднъж решението си. Тя обаче не ги задължава да трансформират своята позиция.

Въпреки че партиите от ръководещата дясна коалиция отдръпнаха възбраната за пушене в питейните заведения и заведенията за хранене, те одобриха ограничения против приучването на младежите към тютюнопушенето: Народното събрание увеличи минималната разрешена възраст за закупуване на цигари от 16 на 18 години и забрани да се пуши в колите, в случай че в тях има малолетни пасажери.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР