В ресторантите бизнесът се повиши с 1,6%, докато продажбите в

...
В ресторантите бизнесът се повиши с 1,6%, докато продажбите в
Коментари Харесай

Продажбите на дребно се повишиха с 0,3% през ноември, което показва как американците продължават да харчат

В заведенията за хранене бизнесът се увеличи с 1,6%, до момента в който продажбите в мебелните магазини набъбнаха с 0,9%. Онлайн продажбите са нарастнали с 1%. Продажбите на електроника и уреди обаче са намалели с 1,1%, продажбите в универсалните магазини са намалели с 2,5%. Цифрите не са поправени по отношение на инфлацията.

Изглежда, че желанието на американците да харчат има известна независимост, даже след лято с гърмеж. Потребителските разноски скочиха през тримесечието юли-септември.

Съединени американски щати данните за заетостта предходната седмица демонстрираха, че работодателите са добавили 199 000 работни места през ноември и равнището на безработица е намаляло до 3,7%. Инфлацията се срина за малко повече от година от притеснителните 9,1% до 3,2%. Въпреки че това към момента е над мечтаното равнище, съгласно множеството индикатори стопанската система евентуално ще избегне рецесията, от която се притесняваха доста икономисти, евентуален непряк резултат от опитите на Съединени американски щати да охладят инфлацията.

И въпреки всичко хората остават мрачни, съгласно показателя на потреб...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР