В решителна фаза е навлязла битката за това кой ще

...
В решителна фаза е навлязла битката за това кой ще
Коментари Харесай

Вучич за завода на „Фолксваген”: Бойко ми е приятел, но това е борба за Сърбия

В решителна фаза е навлязла борбата за това кой ще одобри новия цех на „ Фолксваген” в Източна Европа. Това излиза наяве от мнения на сръбския президент Александър Вучич и на шефа на „ Шкода” Бернхард Майер.

„ Знам какъв брой се бори Бойко (Борисов), Ердоган, (Ливиу) Драгня, всички сме другари, само че това е пердах, битка за Сърбия. В този ден, в случай че това се случи, ще си смъква очилата, ще се разплача и ще кажа – свърших си работата”, сподели Вучич в телевизионно изявление през вчерашния ден, представено от Българска телеграфна агенция.

Именно България, Румъния, Турция и Сърбия са измежду спряганите страни за новия огромен цех.



Там би трябвало да се вършат модели на „ Шкода”, тъй като мощностите на дъщерната компания на „ Фолксваген” (само заводите в Млада Болеслав и Квасиний са произвели близо 890 000 транспортни средства през 2018 година – б.р.) ще бъдат ангажирани с модели като „ Пасат”, а пък в Германия VW уголемява производството на електрически автомобили.

Изпълнителният шеф на „ Шкода” Бернхард Майер разяснява пред „ Аутомотив Нюз Юръп”, че към този момент се избира сред две страни от в началото обсъжданите четири. Не излиза наяве кои са те, само че в обявата се напомня, че Сърбия и Турция са били две от опциите.
350 000 дизелови коли на „ Фолксваген ” гният на големи паркинги в Съединени американски щати Автомобилите са изкупени назад, с цел да бъдат ремонтирани или бракувани поради нездравословните излъчвания
Вучич разяснява, че идването на „ Фолксваген” би трансформирало неговата страна. „ Имат всекидневен министър на външните работи, който е по отношение на всички най-важни хора в Германия. Всички тях ги молих да ни обезпечат контакти”, съобщи той.

Сръбският президент е подложен на сериозен напън от всеобщи улични митинги през последните седмици. В отговор той неведнъж посочи триумфите си в икономическата сфера. В близки до властта в Белград вестници се появиха информации, че „ Фолксваген” към този момент е избрал западната ни съседка, което беше изрично опровергано от компанията.

Синдикатите също основават спънки за плана, защото упорстват вместо нов цех в Източна Европа (с евентуално по-ниски заплати за служителите) да се преоборудва някой от наличните.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР