В решение, което ще увреди интересите на големите алкохолни компании,

...
В решение, което ще увреди интересите на големите алкохолни компании,
Коментари Харесай

Едно съдебно решение, което може да преобърне пазара на алкохол

В решение, което ще повреди ползите на огромните алкохолни компании, английският Върховен съд отсъди, че Шотландия има правото да сложи минимални цени на алкохола-съдобовно решение, което може да сътвори казус, който да бъде употребен и от редица други страни, разяснява The Wall Street Journal.

След решението Шотландия ще стане първата страна, която ще вкара минимална цена за алкохолна единица - мярка, която се употребява най-вече на Острова. Тя е равна на към 10 мл или 8 гр чист алкохол. Така 25 мл уиски или 175 мл алено вино се равняват на една алкохолна единица.

Целта на мярката е да се увеличи внезапно цената на най-евтиния алкохол, с цел да бъде позволен казуса с алкохолизма. В Шотландия трилитрова бутилка ябълково вино коства едвам 3.59 паунда и съдържа 22.5 алкохолни единици - съвсем девет повече, в сравнение с е целесъобразната седмична доза за възрастен човек. С новите минимални цени същата бутилка към този момент ще коства 11.25 паунда.

Шепа други страни също имат минимална цена, само че тя не е изчислена на единица алкохол, което разрешава на жителите да намират по-евтини благоприятни условия.

Решението на съда е удар по някои от най-големите производители на алкохол, които сполучливо протакаха делото пет години. Притеснението им е, че въвеждането на мярка ще подтиква други страни да създадат същото. То не е безпочвено, защото Уелс, Австралия, Естония и Северна Ирландия също имат сходни проекти и следяха деликатно развиването на делото.

" Минималната цена е най-ефективният метод да се оправим с евтиния, мощен алкохол, който предизвиква премеждия на доста фамилии ", съобщи шотладнският министър на опазването на здравето Шона Робинсън.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР