В решаващ сблъсък на стадион Българска армия в събота вечер

...
В решаващ сблъсък на стадион Българска армия в събота вечер
Коментари Харесай

ЦСКА и ”Лудогорец” определят новия шампион

В решителен конфликт на стадион ”Българска войска ” в събота вечер ЦСКА и ”Лудогорец ” ще дефинират новия футболен първенец на България. В последните седем години купата се печели непроменяемо от ”орлите ”.
Сега те водят с три точки четири кръга преди края на шампионата. При триумф против " армейците " ще се нуждаят единствено от още един в оставащите дуели, с цел да побеждават за осми път. ЦСКА пък би трябвало да победи " Лудогорец " минимум с два гола разлика, с цел да излезе преди всичко.

Около час преди началото на мача стана ясно, че отборът от Разград ще излезе на терена без голмайстора си Клаудиу Кешеру. Домакините пък са без капитана си Николай Бодуров, който е оставен на пейката.

Голямото дерби се забави поради ексцентричен проблем. При инспекцията преди началото на мача реферите откриха, че мрежите са изпокъсани и нямаше по какъв начин да дадат начален сигнал. След интервенция от щаба на " алените " в последна сметка се поправя тази неправилност и реферът Георги Кабаков даде началния сигнал.

Още в 40-ата секунда ЦСКА имаше нови искания за дузпа, когато удар на Соу срещна ръката на Драгош Григорре, само че съдията Георги Кабаков реши, че ударът е от прекомерно близко разстояние и не отсъди углавен удар. В осмата минута на дуела игра с ръка на Марселиньо беше осъдена с дузпа, само че от бялата точка Соу прати топката над напречната греда.

35-ата минута на дуела сред ЦСКА и " Лудогорец " бразилецът Вандерсон получи травма и трябваше да излезе наложително. Той получи здравна помощ, само че трябваше да напусне терена. Мястото му зае Адриан Попа, оповестява НТ.

ЦСКА даде жертва преди идващия си мач от шампионата. Той е другата седмица против " Берое ", а в него " алените " ще би трябвало да се оправят без левия си бек Жеферсон. Южноамериканецът получи петия си жълт картон от началото на сезона в мача с " Лудогорец ". Официалното предизвестие пристигна в 39-та минута за доста недодялан фаул в половината на отбора му.

Първото полувреме завърши при резултат 0:0.

Ето и съставите на двата тима:

ЦСКА: Черниаускас, Жеферсон, Чорбаджийски, Пинто, Джеси, Евандро, Малинов, Бикел, Турицов, Соу, Томаш

" Лудогорец ": Илиев, Недялков, Сисиньо, Анисе, Дяков, Григоре, Моци, Швиерчок, Марселиньо, Вандерсон, Лукоки

Съдия: Георги Кабаков
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР