В решаването на въпроса за изграждането на национална детска болница

...
В решаването на въпроса за изграждането на национална детска болница
Коментари Харесай

Пореден протест срещу превръщането на изоставения строеж в София в детска болница

В решаването на въпроса за построяването на национална детска болница още веднъж се намесват корпоративни ползи и той се преглежда без представители на самодейността " ЗА същинска детска болница ". За това сигнализират деятели във Facebook страницата на идеята, като приканват съпричастните към нея да се съберат на следващия ден в 9:00 ч. пред Министерския съвет.

Вчера(22 юни) министърът на районното развиване и благоустройството арх. Виолета Комитова се срещна с представители на " Български пациентски конгрес ", " Главболгарстрой ", ДЗЗД " Детско здраве " и " Здравна капиталова компания за детска болница " ЕАД, страните, участващи в осъществяването на плана за създаване на Национална детска болница.

 



  " Днес станахме очевидци на следващата подигравка с Националната детска болница. В министерството на районното развиване беше извършена среща на " заинтригуваните " страни по проблема с Националната детска болница. ГБС ( " Главболгарстрой " - б.р.) са заинтригувана страна - имат голям интерес към едни 100 млн. " - показват от самодейността " ЗА същинска детска болница "
 Инж. Иван Алексиев: Договорът за създаване на национална детска болница не е бил замразен  Инж. Иван Алексиев: Договорът за създаване на национална детска болница не е бил замразен 
Днес беше оповестено обявлението на " Здравна капиталова компания за детска болница " ЕАД за избор на инвеститорски надзор и строите...

В обявата се припомня, че е импортирана подписка за преустановяване на контракта с " Главболгарстрой " за създаване на болничното заведение - с 57 000 подписа на хартия и 87 000 електронни.

" Как Български пациентски конгрес пази ползите на 87 000 жители? Те чели ли са въобще петицията, която желае преустановяване на този абсурден контракт? " - питат деятелите.

 От гражданската самодейност показват неодобрение, че избраната за задачата недостроена постройка, вместо да бъде съборена, още веднъж може да получи позволение за градеж:

" На срещата е решено, че Министерството на здравеопазването би трябвало да внесе ново (поредно) предложение за изменение на подробния устройствен проект, с цел да може на оня прогнил градеж, разгласен за срутване да му се даде позволение да възкръсне в правния мир и да стане родната ни болница на бъдещето. Е няма да е " супер " болница, както единия от шефовете определен да управлява процеса споделя, но то пък кое ли ни е супер. Ясно е, че 2/3 от градежа са негодни, от самата компания го признават. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР