В Република Северна Македония няма криза с бензин, дизел и

...
В Република Северна Македония няма криза с бензин, дизел и
Коментари Харесай

Премиерът на РС Македония: Няма криза с горивата

„ В Република Северна Македония няма рецесия с бензин, дизел и други горива, тъй като имаме непрекъснати доставки на нефтопродукти, които са най-вече през Гърция “, сподели министър председателят Димитър Ковачевски в изявление за „ Слободен щемпел. ”

„ Искам да прикани жителите да не се поддават на каквито и да било спекулации, да не изпадат в суматоха поради съществуването на задоволителни количества нефт и петролни деривати в страната. Призовавам търговците на петролни деривати да не лимитират количествата, които продават по бензиностанциите. Някои от тях го направиха през вчерашния ден по спекулативни аргументи. Това е класическа военна облага “, сподели Ковачевски.

„ Удвоихме запаса в бюджета още при подготовката му поради икономическата рецесия, с която беше ясно, че ще се сблъскаме. Днес ще има решение във връзка с новата методология за пенсиите и финансов пакет за подкрепяне на пенсионерите. Много е значимо, че в тези условия успяхме да увеличим минималната работна заплата, което сподели грижа за жителите. Сега с 2 минимални заплати може да се покрие потребителската кошница за разлика от преди 5 години, когато се изискваха 4,25 минимални заплати “, сподели министър председателят Ковачевски.

„ Тези, които спекулират, са от опозицията, хора, които постоянно са били на държавни заплати. От ВМРО-ДПМНЕ упрекват СДСМ, че разделят хората на про- и антируски настроени, само че тези обвинявания са без съображение. Македонското държавно управление, СДСМ и съдружните сътрудници имат единомислеща позиция, ние осъждаме офанзивата на Русия против Украйна и поддържаме териториалната целокупност на Украйна. Ние сме член на НАТО, поддържаме тази политика и се причисляваме към интернационалните стопански наказания. ВМРО-ДПМНЕ би трябвало да намерения за какво са в коалиция с „ Левица ” - партия, която е за Русия ”, сподели Ковачевски.

При приемането на декларацията в поддръжка на Украйна в Народното събрание на Северна Македония през вчерашния ден двамата депутати от „ Левица ” гласоподаваха срещу с аргумента, че Република Северна Македония би трябвало да остане неутрална в този спор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР