В Ректората на Югозападния университет Неофит Рилски - Благоевград не

...
В Ректората на Югозападния университет Неофит Рилски - Благоевград не
Коментари Харесай

От ръководството на ЮЗУ: Не сме получили от МОН доклада за нарушения

В Ректората на Югозападния университет " Неофит Рилски " - Благоевград не е получен отчета на Министерството на образованието и науката, в който са установени редица нарушавания след осъществената инспекция в Правно-историческия факултет.

Това обявиха от управлението на висшето учебно заведение.

Редица нарушавания са открити в ЮЗУ след инспекция на МОН.
Министерството на образованието стартира огромна инспекция в Правния факултет след сигнал от някогашния учител доцент Стефан Дечев за редовно подправяне на подписи и протоколи с нанесени оценки от изпити, които не са провеждани. Независимо следствие по сигнала стартира и прокуратурата.

Доц. Стефан Дечев сигнализира за дипломирани студенти след подправени изпити в ЮЗУ. Прокуратурата се самосезира след изявления за корупционни практики в униврситета. Проверката започва при започване на декември, а резултатите, които удостоверяват описаното в сигнала, бяха оповестени през вчерашния ден на уеб страницата на министерството.

От ректората на висшето учебно заведение обявиха, че не са получили отчета и че ще създадат изказване, откакто се срещнат с него. Според управлението на ЮЗУ е неточно резултатите от инспекцията да се разгласяват на уеб страницата на министерството, без да се даде опция на университетското управление да се отбрани или да оспори част от констатациите.

Странно, съгласно тях, е и това, че отчетът е оповестен в деня /вчера, 17 януари/, в който проф. Николай Марин публично встъпи в служба като новоизбран ректор.

От пресцентъра на Министерството на образованието и науката потвърдиха, че проф. Марин към момента няма подписан контракт за ръководство на университета.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР