В рекламата на страната ни да има и фокус върху

...
В рекламата на страната ни да има и фокус върху
Коментари Харесай

Фестивали привличат туристи в България и Гърция

В рекламата на страната ни да има и фокус върху вътрешните туристи

Искат обслужване на едно гише на Граничен контролно-пропусквателен пункт Илинден


Общо културен календар на българските общини като Гоце Делчев и Гърмен и на гръцките им прилежащи ще усили броя на туристите от двете страни на границата. Това съобщи кметът на Гоце Делчев Владимир Москов по време на 5-я съюз по балнеология и спа, който се организира в общините Гоце Делчев и Гърмен. Фестивалите и културните прояви и в този момент водят посетители от комшиите у нас, само че в случай че сходни събития бъдат рекламирани повече ще има и нарастване на туристите, изясни Москов. Той съобщи, че общината прави всичо по силите си за промотиране на забележителностите и опциите за лекуване и релакс в спа хотелите в района по линия на стратегиите за трансгранично съдействие и бюджета на общината. Според него е неотложно да се разшири пътят към Огняново, с цел да се улесни достъпът на туристи към лековития курорт с минерална вода. Освен това е нужно да се вкара обслужване на 1 гише и на Граничен контролно-пропусквателен пункт Илинден, с цел да се облекчи трафика.

Според бизнеса пък, с цел да бележи нови върхове туризмът у нас е нужно да са концентрира профилираната реклама и върху вътрешните туристи. Към момента липсва статистика за това какъв брой българи посещават родните туристически обекти, съобщи ръководителят на Контролния съвет на Българската асоциация по балнеология и спа и хазаин на конгреса Иван Биларев. Той акцентира, че здравната предварителна защита е един от методите да се оправим с демографския проблем у нас и застана зад концепцията да се вкарат ваучери за здраве, които работодателите да дават към заплатата на своите чиновници. Както сега това се случва с талоните за храна на обща оптималната стойност 60 лв..

Зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева акцентира, че след въвеждането на новата ЕСТИ система, която ще обезпечи връзата в действително време сред местата за настаняване, чиновниците на Национална агенция за приходите и полицията, статистиката за това какъв брой и какви са българските туристи у нас ще стане по-точна. Очаква се системата да бъде създадена до януари и да работи за идващия летен сезон.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР