В река Темза в Лондон се образува остров“ от мокри

...
В река Темза в Лондон се образува остров“ от мокри
Коментари Харесай

„Остров“ от мокри кърпички промени посоката на река Темза в Лондон

В река Темза в Лондон се образува „ остров “ от мокри кърпички с размера на два тенис корта и промени посоката ѝ, предава The Times.

Министрите помолиха хората да престанат да употребяват мокри кърпички, а държавното управление обмисля разновидността да забрани тези, които съдържат пластмаса.

Британският политик Флер Андерсън предизвестява, че когато бъдат пуснати в тоалетната паница, мокрите кърпички не се разпадат. Вместо това те отиват непосредствено в река Темза – втората най-дълга река в Англия.

„ Съществува остров с размера на два тенис корта, видях го, стоях върху него – среща се край моста Хамърсмит в Темза, бездънен е към 1 метър или повече и се състои единствено от мокри кърпички. Той даже промени посоката на Темза “, разяснява Андерсън.

Тя предлага да бъдат неразрешени всички сходни артикули, които съдържат пластмаса, добавя The Times. За да се случи това обаче, сходно начинание би трябвало да получи държавна поддръжка.

Повечето мокри кърпички съдържат пластмаса. Ето за какво те не се разграждат, когато ги пуснем в тоалетната паница. Освен това те могат да стартират да отделят микропластмасови частици, които да увредят водните жители и екосистемата на Темза, добавя благотворителната организация Thames21, отдадена на околната среда. Също така кърпички съставляват към 90 % от материала, който блокира каналите.

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР