В регулацията на изкуствения интелект (AI) все още сме на

...
В регулацията на изкуствения интелект (AI) все още сме на
Коментари Харесай

Сам Алтман: Очакваният нов модел ChatGPT ще бъде по-умен

В регулацията на изкуствения разсъдък (AI) към момента сме на стадия на полемиките, само че в избран миг през идващите няколко години ще би трябвало да преминем към дейности. Това уточни Сам Алтман, създателят на компанията OpenAI, включвайки се с видеоконферентна връзка в провеждащата се в Дубай Световна държавна среща, предава Българска телеграфна агенция.

" AI е нещо значимо, което ще засегне всеки от нас, ще изисква огромна степен на съдействие и сливане на международните водачи ", сподели той.

По думите му би било добре да се сътвори един тип " регулаторно опитно поле ", в границите на което може да се опитва с тази технология във вакуум, да се ревизира кое работи и кое - не, а към това да се разработят съответните регулации.

" По света ще бъдат опитани всички вероятни регулации, само че се нуждаем от някакъв тип международна система ", означи той.

Според създателя на компанията зад ChatGPT образованието е най-важната област, в която AI може да откри приложение. " Технологията може да се окаже най-трансформативната в системата на образованието в последно време ", уточни той.

По думите му светът занапред ще опознава капацитета на опциите на AI. Реакцията от научните среди в същото време сочи, че принадлежности като ChatGPT вършат учените по-продуктивни, сподели той.

" Важното, което би трябвало да се знае за мощно упования нов модел - ChatGPT е, че " той ще бъде по-умен ". Има възможност с времето още технологии на OpenAI да бъдат направени с отворен код, само че е мъчно да се каже по кое време, означи Алтман.

Потенциалните рискове, свързани с развиването на AI съгласно него се крият в " леките неточности в изчисленията, водещи до публично противоречие, в резултат на което нещата могат да се объркат извънредно доста ".

Въпреки това, той изрази оптимизъм за изключителните благоприятни условия на AI, с помощта на които всеки може да получи " по-добро качество на живот, в сравнение с има през днешния ден ".

" Технологията може да разреши на всеки човек по света да има достъп до ресурсите на компания с хиляди способени чиновници, в това число юристи в региона на AI ", AI стратези и т.н, сподели Алтман.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР