В Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението(

...
В Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението(
Коментари Харесай

В Силистренско: Започна подготовката за опазване на реколтата от пожари по време на жътвената кампания

В Регионалната дирекция за пожарна сигурност и отбрана на населението( РДПБЗН) в Силистра е в ход организацията за запазване на селскостопанската продукция от пожари по време на тазгодишната жътвена акция, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Още през април са създадени и одобрени проекти с съответни мероприятия за обезпечаване на пожарната сигурност на житните масиви, техниката и складовете за зърно. Оптимизирано е взаимоотношението с органите на локалното ръководство, земеделските кооперации, сдруженията и ползвателите на земи.

В ход са и инспекциите на земеделската техника за сходство с условията за пожарна сигурност. Уточнени са редът и методът за обявяване и привличане при нужда на спомагателни сили и доброволни формирования. Противопожарните коли са оборудвани с спомагателни механически средства за гасене на пожари в житните масиви.

Изработени са ситуационни схеми с местоположението на засетите площи, които са предадени за прилагане в Оперативния център. Създадена е организация за бързо събиране на свободния от дежурство състав при положение на нужда.

В резултат на положителната организация и превантивната работа на чиновниците на РДПБЗН-Силистра през предходната година в региона не са регистрирани пожари в житни блокове и в зърноприбираща техника.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР