В редките случаи, когато видим Bugatti на улицата, това е

...
В редките случаи, когато видим Bugatti на улицата, това е
Коментари Харесай

Само три бройки в целия свят от суперседанът Bugatti EB 112

В редките случаи, когато забележим Bugatti на улицата, това е дребен празник. Колите на компанията са извънредно скъпи и редки, което ги прави изключително забавни за хората в автомобилните среди.

Представяме си какво се случва в главите на същите хора, когато попаднат на публикация за продажба на супер рядко Bugatti, от което са създадени единствено три бройки. Този случай е тъкмо подобен - суперседана Bugatti EB 112, който се продава от немската автокъща за екзотични коли Schaltkulisse.

Преди Bugatti да се трансформира в част от концерна Volkswagen Group, компанията, чиито корени са френски, била благосъстоятелност на Романо Артиоли. Именно той упълномощил на именития италиански дизайнер Джорджето Джуджаро да проектира първокласен модел с четири порти, който да припомня за богатото минало на Bugatti.



Резултатът е прототипът EB 112, който е показан за първи път на автомобилното ревю в Женева през 1993 година Моделът по този начин и не минава в серийно произвеждане поради влошеното финансово положение на Bugatti. В последна сметка от автомобила са съединени ръчно единствено три бройки, които се смятат за прототипи. Този на фотосите е вторият създаден.

Първият първообраз е бил издигнат за Bugatti от Pininfarina, а идващите два автомобила е трябвало да бъдат съединени в личния цех на компания в Кампогалиано - в покрайнините на Модена. След прекосяването на Bugatti под шапката на Volkswagen обаче, двете машини били приключени от Monaco Racing Team.

За всички тези години автомобилът с шаси номер #39002 е минал единствено 3900 км и наподобява в безупречно положение. Интересна детайлност е, че поради нестабилната обстановка в Bugatti през 90-те, колата е доставена на своя швейцарски притежател с голямо забавяне.



Поръчката е била призната през 1993 година, а колата е била приключена и доставена чак през 2000 година Вярва се, че тя е имала единствено един притежател досега, а от Schaltkulisse настояват, че всички системи и екстри работят безпроблемно.

Под капака на Bugatti EB 112 има 6.0-литров V12 мотор с мощ 450 к.с., които са задоволителни за постигането на ускоряване от 0 до 100 км/ч за едвам 4.3 секунди. Интересното е, че 12-цилиндровият атмосферен мотор е смесен със скромна 5-скоростна механична трансмисия. Цената към този момент е тайнственост написа lifestyle.bg



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР