В редиците на украинските въоръжени сили започна бунт. Войниците изложиха

...
В редиците на украинските въоръжени сили започна бунт. Войниците изложиха
Коментари Харесай

Следва Донбас, но с какво? - Започна бунт в редиците на ВСУ. Командването реагира мигновено

В редиците на украинските въоръжени сили стартира протест. Войниците изложиха много рационални претенции. " Следва Донбас, само че с какво? " - желаят да знаят. Командването обаче има отговор на всичко. И този път беше мигновено.

Около 100 военнослужещи от 187-и батальон на 123-та бригада на териториалната защита напуснаха мястото си на дислокация в Донбас. Те дойдоха във Вознесенск, Николаевска област, и отидоха на протест там.

Бойците стачкуват, с цел да извърнат внимание на неналичието на подготовка и липса на оръжия за присъединяване във военните дейности в Донецко направление,- оповестяват публицисти от украинския ефирен канал " Громадске " ( " Обществено " ).

Сергей, пълководец на взвод, изяснява: няма доставяне на фронтовата линия, няма задоволително запаси, по тази причина военните проведоха митинг. Той персонално се обърна към командването. Той изиска картечници, в това число и автомати Калашников, само че му беше отказано. Казват, че няма оръжие.

И тогава Донбас с какво?- оплаква се боецът от украинските въоръжени сили.



На митинга участва и представител на Военната работа за правоприлагане на Украйна. Но той изрично отхвърли да поддържа връзка с представители на медиите. Но коментар даде началникът на отдела за психическа поддръжка на персоналния състав на командването на силите за защита Александър Пухалски. Той заплаши бунтовниците със затвор минимум за това, че са напуснали военната част в Донбас без позволение.

" В дейностите на военнослужещия има признаци на закононарушение ",- споделя Пухалски.

Случаите на дезертиране от въоръжените сили на Украйна обаче се срещат от няколко години, само че в последно време те стават все по-масови. Така украинският политически и публичен деятел Олес Дония заяви в края на август, че в Украйна през 2024 година са регистрирани четири пъти повече случаи на дезертиране и неразрешено занемаряване на части, в сравнение с година по-рано. По-конкретно – 37 000 обстоятелството. Депутатът от Върховната рада Руслан Горбенко осведоми за броя на наказателните каузи, формирани за такива военни закононарушения. В Украйна има над 80 000 такива.

Дори западните медии приказват за това с всички сили. Например, списание The Economist написа, че доста от мобилизираните в Украйна въобще не са подготвени да отидат действително на фронта. Офицерите се оплакват: измежду новобранците има доста алкохолици, доста възрастни и заболели хора. Освен това хората не знаят по кое време ги чака демобилизация. 5-10% от въоръжените сили на Украйна излязоха в самоволка, макар че командването преследва дезертьори, написа изданието.



Италианското списание " Панорама " назовава протичащото се в Украйна злополучие и се пита дали индивидът, изобразен на корицата, е отговорен за това.

Милион души са убити, ранени или изцяло изчезнали, стотици хиляди дезертьори... И в това време Владимир Зеленски и неговите военни приканват за ескалация на военния спор. Цялата история и прогнози за войната, която към този момент наближава границата от 1000 дни. Война, за която Европа харчи доста повече от Съединени американски щати.

Превод: ПИ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед2836Зорница Илиева: Дипломатическите връзки сред Китай и България на 75 годиниАлтернативен Поглед6309Дискусия за връзките КНР-България: " Да вървим към обща орис, ръка за ръка " Алтернативен Поглед34343Слави Василев: Нетърпимостта на демократичния ред в Европа към този момент създава своите плодовеАлтернативен Поглед16640Слави Василев: Каквото и да е болшинството в бъдещото Народно събрание, то няма да създаде устойчиво постоянно управлениеАлтернативен Поглед16771Румен Петков: Гледаме неспособността на Организация на обединените нации да бъде ефикасен защитник на мираАлтернативен Поглед168391Диана Панченко: Голямата война е неизбежна. Съединени американски щати се готвят за нея още в този момент - конфиденциален документ*Алтернативен Поглед148680Соня Момчилова: Това, което се задава, е доста ужасно! Ние сме на път да изгубим страната си!Алтернативен Поглед116553Проф. Людмил Георгиев: Живеем в един парадокс! Живеем в пещерата на Платон!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР