В редица стари индийски ръкописи се среща информация за древни

...
В редица стари индийски ръкописи се среща информация за древни
Коментари Харесай

Виманите

В редица остарели индийски ръкописи се среща информация за антични летателни средства, наречени вимани.  Виманите са разказани и в по-известните индийски епоси - в " Рамаяна " и " Махабхарата ". Те освен се загатват там, само че има и техни изображения, да вземем за пример в пещерите на храма Елолор в Индия.

Те най-често са описвани като кръгли машини с прозорци и купол-нещо като най-разпространената форма на НЛО. Те се движели по-бързо от вятъра и издавали благозвучен тон. Имало най-малко 4 типа вимани. Някои били с формата на чинии, а други с формата на цилиндри.

В доста от ръкописите се съдържат механически детайлности за тези антични летателни апарати. В съвсем всички антични текстове на санскритски има разкази за това по какъв начин боговете са се сражавали в небесата благодарение на летателни апарати, снабдени с оръжие.

Изобилстват и подробни указания за ръководството на виманите. И в случай че може да им се има вяра, то тези апарати са били в положение да висят в небето и внезапно да трансформират посоката си на придвижване.

Уфолозите, несъмнено, вършат директна параленост с присъщия метод на придвижване на множеството НЛО, разказани от очевидци.

През 2007 година в индийския град Хайдарабад се състоя народен симпозиум, озаглавен „ Науката и техниката в антична Индия “, на който се обсъждаха данни за удивителни летателни апарати, а също и загадъчния град
Мохенджо-Даро, изгорял от оръжия с чудовищна сила-аналог на сегашните атомни бомби.
Знае се, че Хитлер и нацистите са се интересували доста от античния Изток, Индия и Тибет. Те годишно са изпращали експедиции за разкриване на езотерични секрети. Много евентуално е това да не е била единствената им цел. По скоро са търсели информация за летателни и други уреди, които да употребяват за военните цели на Третия райх.

Дали всичко това се е случило в действителност или описаното е плод на въображението на античните създатели - няма по какъв начин да разберем сигурно. Но информацията несъмнено може да ни накара да се замислим - дали сегашната техническа цивилизация не е просто следващата, зародила на Земята.

Още по тематиката за НЛО:

Дейли мирър: Кенеди е погубен от Централно разузнавателно управление на САЩ поради секрети НЛО досиета

Уфолог сподели фотоси на извънземни, открити в Розуел (ВИДЕО)

Руският „ Розуел “- мистерията с НЛО в Далнегорск (ВИДЕО)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР