В редица щати в САЩ вече е забранено то да

...
В редица щати в САЩ вече е забранено то да
Коментари Харесай

Директорът на ЦРУ предупреждава: Децата трябва да внимават много с TikTok, опасно е

В редица щати в Съединени американски щати към този момент е неразрешено то да се употребява от държавни чиновници и изключително на служебни телефон поради съображения за сигурност

Действащият шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ в Съединени американски щати Уилям Бърнс предизвести, че децата би трябвало по опция да стоят надалеч от известното приложение TikTok и разкри какви са заплахите, до които може да докара използването на продукта на основаната в Китай компания. В свое скорошно изявление по PBS Бърнс бе запитан по отношение на това дали би предложил използването на TikTok от деца, на което той отговори сбито: „ Аз бих бил доста деликатен. Наистина доста деликатен ”.

Той изрази терзанието си и за това по какъв начин китайското държавно управление съумява да манипулира приложението. „ Дъщерната компания зад TikTok е китайска, а това значи, че държавното управление там може и евентуално упорства за достъп до персонални данни на консуматори по целия свят. То се меси и в наличието по подобен метод, който да е комфортен за Партията и властта ”, сподели той, представен от EpochTimes.

Друг глас на терзание се чу неотдавна и от републиканския сенатор Том Котън, който пък се разгласи непосредствено за възбрана на приложението в Съединени американски щати, тъй като, по думите му, „ то излага малолетни на нападателно, деградиращо душeвността и полово наличие ”, и основава проблеми с усещанията на тялото главно измежду подрастващи девойки. „ При нас приложението и логаритъмът зад него показва на заглавна страница неща, които Пекин в никакъв случай не би разрешил да се гледат от младежи. TikTok съставлява и риск за нашата сигурност и персонални данни ”.

По думите на сенатора, логаритъмът на приложението за предложение на наличие е надъхан по един метод за Съединени американски щати, по различен за Европа и по напълно друг за китайския пазар. „ Ако погледнете малко по-отдалеч на нещата, можете напряко да се запитате за какво бихме разрешили на китайска компания с връзки към китайските комунисти, да бъде една от най-големите платформи за видео в нашата страна?! Щяхме ли, по време на Студената война, да позволим на Съветския съюз да има най-големия наш вестник или телевизия? Не, несъмнено! ”, разяснява Котън.

Самонараняване   

Изказването на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс идва в подтекста на оповестен отчет от Центъра за предварителна защита на цифровата ненавист (ЦПДО), съгласно който приожението промотира самонараняване и проблеми с храненето, „ бутайки ” съответно наличие на началните страници. Според шефа на ЦПДО Имран Ахмед, „ приложението отравя мозъците на децата и промотира ненавист към личните им тела, както и избутва нагоре наличие, което може да докара до самонараняване и евентуално смъртносно отношение към храната ”.

Съдебни каузи

Щатът Индиана към този момент е входирал две каузи против TikTok. Социалната мрежа е упрекната в това, че подправено твърди, че е безопассна за деца и нелегално изпраща персонални данни на американци към Китай. В своя изказване основният прокурор на щата Тод Рокита назова приложението „ Опасна и зловредна опасност ”.

Републиканските губернатори на щати като Айова, Южна Дакота, Тексас, Юта, Южна Каролина и Мериленд пък оповестиха, че не разрешават потреблението на TikTok в държани служби или на служебни устройства, тъй като то съставлява опасност за сигурността.

Междувременно в България

въпросното приложение е конфигурирано в на процедура всеки смарт телефон, употребен от младеж и в голяма част от тези, употребени във възрастовата група сред 19 и 35 година Тук, за разлика от Съединени американски щати, към този момент няма нито един коментар по тематиката със сигурността и това какво може да аргументи на подрастващите наличието в TikTok. Може би е редно да се подхване сходна полемика.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР