В редица региони на Гърция е обявено пето, най-високо ниво

...
В редица региони на Гърция е обявено пето, най-високо ниво
Коментари Харесай

В Гърция е обявена най-висока степен на готовност за пожари

В редица райони на Гърция е оповестено пето, най-високо равнище на пожарна заплаха заради 40-градусовата горещина и мощните ветрове, оповестиха от Службата за гражданска отбрана.

 © БГНЕС
В Гърция се чакат рискови метеорологични условия през уикенда - температурата на въздуха ще се увеличи до над 40 градуса, поривите напразно ще доближат до 17 метра в секунда. Заедно с продължителната суша и ниската мокрота това усилва риска от пожари. Властите оповестиха пета категория на заплаха в Атика, Централна Гърция, в някои региони на Пелопонес - в Коринт, Арголида, Аркадия и източна Лакония.

Четвъртата категория на заплаха важи за останалата част на Пелопонес, на островите в северната и южната част на Егейско море, в Западна Гърция и на Йонийските острови.

Властите приканват популацията да бъде внимателно, да предприеме защитни ограничения за отбрана на собствеността, живота на всеки човек и околната среда, с цел да се избегнат всевъзможни дейности, които биха могли да доведат до пожар.

Пожарната и всички сили за гражданска отбрана са в подготвеност, оповестиха от Службата за гражданска отбрана. Вчера бяха извършени незабавни срещи с присъединяване на районни водачи.

Въпреки предизвестията и превантивните ограничения, в Гърция всекидневно горят десетки пожари.

През юли предходната година в столичния район Атика, град Мати изгоря, а вследствие на пожарите в Гърция са починали над 100 души.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР