В редица населени места учениците излизат в грипна ваканция заради

...
В редица населени места учениците излизат в грипна ваканция заради
Коментари Харесай

Отново грипна ваканция в редица населени места в страната

В редица обитаеми места учениците излизат в грипна почивка поради покачвания брой на заболелите. По рекомендация на здравните управляващи до 6-и март, в това число, във всички учебни заведения в областите Бургас, Шумен и Перник се приключват образователните занятия.
Препоръка да не се учи до края на седмицата поради повишение на заболеваемостта от грип има и за учебните заведения в общините Варна и Благоевград. До 6-и март е прекратен образователният развой и в габровските общини Дряново и Трявна. До 4-ти март в това число е ваканцията за учениците в добричката община Дългопол, както и в силистренската община Дулово.
От на следващия ден до 6-и март, в това число, всички учебни заведения в община Варна затварят порти. Заболелите са 168 на 100 000, доминира грип вид Б. Предприемат се и ограничаващи ограничения за свижданията в лечебните заведения и в детските и в женските съвещания. За Варненска област следва да се реши дали се удължава грипната почивка в община Дългопол, която беше оповестена преди ден, и дали в община Провадия, където в едно от учебните заведения има повече заболели деца, ще се разгласи грипна почивка, само че това ще стане ясно на 4-ти март. За останалите общини ще се взема решение поетапно, според от равнището на заболеваемост.
До края на седмицата няма да има образователни занятия в Бургаска област. Броят на заболелите от грип
надвиши епидемиологичните стойности, сподели шефът на Регионалната здравна ревизия в Бургас доктор Георги Паздеров. На учениците, които излизат в грипна почивка до края на седмицата, той предложи да не се събират по доста, да заобикалят всеобщи мероприятия на закрито, а когато се събират доста хора в една кинозала, в молове и в кафенета, ръцете би трябвало да се мият по-често и да се съблюдава персонална хигиена.
Районната здравна ревизия в Перник предложи учениците да излязат в тридневна почивка след националния празник. Предложението е за цялата област и е по отношение на двойни скок на записаните случаи на остри респираторни болести в района, като най-вече са болните във възрастовите граници от 0 до 29 години. Предвид това и потвърдената циркулация на грипни вируси вид А и вид Б, и за ограничение интензивността на епидемиологичния развой локалната здравна ревизия предлага 4-ти, 5-и и 6-и март да бъдат оповестени за неучебни. За множеството възпитаници в района това ще бъде втората грипна почивка тази година, а за възпитаниците на начално учебно заведение „ Архимандрит Зиновий”, главно учебно заведение „ Христо Смирненски” и за Техническата професионална гимназия „ Н. Й. Вапцаров” в Радомир - третата подред грипна почивка.
Районната здравна ревизия в Благоевград предложи на кмета на общината да освободи децата от учебно заведение в интервала 4-6 март, а в детските градини да се одобряват единствено здрави деца. Това удостовери доктор Веселка Мончева, началник на дирекция „ Контрол върху заразните заболявания “. Тя посочи, че заради нараствания брой на болести в ученическа възраст от грип Б се предлага посредством наставление до кмета на община Благоевград да освободи той децата за три дни - сряда, четвъртък и петък, от 4-ти до 6-и.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР