В редица европейски градове и тази неделя се проведоха протести

...
В редица европейски градове и тази неделя се проведоха протести
Коментари Харесай

Нобелистът Люк Монтание се включи в протестите срещу Сovid сертификатите

В редица европейски градове и тази неделя се организираха митинги против ограничаващите ограничения, въведени от държавните управления за справяне с пандемията.

Демонстрациите в Италия бяха и против новия " супер зелен " пропуск изискващ ваксина или преболедуване, наложително имунизиране за някои трудови категории и за над 50-годишните.

Протестите бяха проведени от над 40 сдружения и комитети.

Най-многобройни бяха митингите в Рим - към 5000 души от цялата страна се събраха се на площад San Giovanni, и в Милано, съобщи БНР.

В Рим пристанищни служащи от Генуа с надписи " Свобода и Истина " непринудено се грижеха за спокойното осъществяване на събитието.

В Милано специфичен посетител бе френският академик и притежател на Нобелова премия за откриването на вируса на СПИН - вирусологът Люк Монтание .

На площада пред стачкуващите той съобщи:

" Противно на казаното, тези ваксини въобще не защищават. Това излиза наяве последователно и е научно прието през днешния ден. Това потвърждават освен научните опити, само че и тестванията върху болните. "

Навсякъде протестиращите издигнаха лозунги за независимост, базирайки се на Конституцията, със викания " Долу ръцете от децата ", " Стига здравна тирания " , както и с апели за оставката на италианския министър председател Марио Драги, съобщи Българска телеграфна агенция.

Най-голямата проява във Франция беше в Париж в региона на Айфеловата кула. Недоволните носиха плакати с надписи " Те не желаят да управляват вируса, а вас ".

Демонстрации имаше още в градове като Бордо, Тулуза и Лил . Част от хората скандираха " Не на имунизациите " и " Свобода за Джокович ".

Според френското вътрешно министерство общият брой на участвалите в демонстрациите в страната е бил към 54 хиляди.

Малко преди тези демонстрации френските депутати одобриха на второ четене проектозакон, който трансформира здравния пропуск във имунизационен пропуск.

Паралелно с това десетки хиляди здравни пропуски през вчерашния ден бяха оповестени за невалидни поради непоставена бустерна доза от имунизациите. Сега жителите на Франция би трябвало да са си сложили бустерна доза най-късно седем месеца след първите две дози, в противоположен случай пропускът се афишира за недействителен.

От 15 февруари срокът сред първичните дози и бустера ще бъде понижен на четири месеца.

Хиляди протестиращи излязоха в неделя по улиците на Амстердам , с цел да изразят несъгласието си с наложените от държавното управление противоепидемични ограничения и имунизационната акция, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. В същото време броят на новозаразените с ковид доближи нови високи стойности.

Силите на реда имаха право да стопират и претърсват стачкуващите. В позволените за акцията места бяха ситуирани десетки коли на силите за битка с безредиците.

Демонстрантите носеха транспаранти и жълти чадъри. Към днешната протестна демонстрация се причислиха и фермери, които докараха трактори на централния площад пред Рийксмузеум.
Днешните митинги бяха проведени и като увещание за конфликтите от преди година - на 17 януари 2021 година, сред стачкуващи и служители на реда, когато при възбрана за обществени събирания съперниците на ограничаващите ограничения приканиха недоволните да се видят, " с цел да пият кафе ", съобщи ДПА.

Нидерландия до петък бе в един от най-строгите локдауни, в това число по коледните и новогодишните празници. Подложен на напън, министър председателят Марк Рюте анулира част от рестриктивните мерки и магазините, фитнесите и фризьорските салони през вчерашния ден отвориха порти, само че заведенията за хранене, кафенетата, питейните заведения остават затворени до 25 януари. Това важи и за музеите, театрите и кината.

Броят на новозаразените през днешния ден счупи нов антирекорд - повече от 36 000 души. От началото на пандемията инфектираните с ковид в страната са повече от 3,5 милиона, а смъртните случаи - 21 000.

Демонстрации против наложените ограничения и ограничавания и против наложителната имунизация се организираха и в няколко немски града.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР