В редакционната поща на Искра.бг постъпи анонимен сигнал от гражданин.

...
В редакционната поща на Искра.бг постъпи анонимен сигнал от гражданин.
Коментари Харесай

Гражданин сигнализира до Искра.бг: Извършват се нередности в парк „Пирин“ от служители на МВР

В публицистичната поща на Искра.бг постъпи неизвестен сигнал от жител. Той твърди в имейла, че Академията на Министерство на вътрешните работи ще извършат за поредна година неправда в парк „ Пирин “, Банско. По неговите думи там се организира съревнование по ски и биатлон в региона на хижа Безбог. Според него тази зона не е обособена за сходен тип действия. Самият четец желае да резервира своята анонимност от основание за сигурността си.

Публикуваме целия текст на читателския сигнал , без редакторска интервенция:

„ Пиша ви за нередности в парк Пирин, които се правят от Министерство на вътрешните работи и в частност – спортна асоциация Министерство на вътрешните работи. Mиналата година по това време бях на хижа Безбог и станах очевидец на съревнование на Министерство на вътрешните работи по нещо като биатлон и пукотевица с огнестрелно оръжие в подножието на върха. Организаторите от Министерство на вътрешните работи сложиха цели в снега и някакви платнища и бягащите със ски „ състезатели “ започнаха да стрелят. Ехтеше планината, настана блъсканица.

За присъстващите туристи не беше ясно какво се случва и се оглеждаха уплашено. Там стрелбище няма и това не е място нито за каране на ски нито за пукотевица. Природата е чиста, недокосната. Работа ли е на Министерство на вътрешните работи да стрелят в планината, кой им разрешава? В уеб страницата на гореспоменатата организация има фотоси от въпросното събитие през 2022 година и се планува същото мероприятие и тази година на същото място. Имат стратегия, от която е видно, че това ще се случи в четвъртък /23.03.2023 г./ сутринта.

Имам потребност от помощ. Намерих контакти в Министерство на вътрешните работи, само че хората там се опасяват и не желаят да подхващат нищо. Казаха, че има заповед от ректора на академията на Министерство на вътрешните работи и само медиите могат да оказват помощ. Ако стане обществено притежание, това безсрамие би трябвало да спре. Пиша на вас с вяра, че ще помогнете. Ако не можете, апелирам, пишете ми, с цел да се обърна към други медии.

П.С.

Извинявам се по тази причина, че не се представям, само че се опасявам за сигурността си. Все отново става въпрос за Министерство на вътрешните работи. “

Във връзка с постъпилия сигнал да Искра.бг , от медията ще изпратим питане до пресцентъра на Министерство на вътрешните работи с копие от цялостния текст на сигнала и въпроси, касаещи законосъобразността на идното събитие .

Очакваме вашите сигнали на [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР