В речта си пред българските депутати, председателят на ЕП Антонио

...
В речта си пред българските депутати, председателят на ЕП Антонио
Коментари Харесай

Жаблянов: Сред приоритетите на правителството за Европредседателството ни не присъства Социалният стълб

„ В речта си пред българските депутати, ръководителят на Екологичен потенциал Антонио Таяни направи извънредно значима оценка за компликациите пред Европейския съюз и потребността той да бъде реформиран надълбоко, за неравенствата сред жителите и заплахата съюзът да бъде разграничен на богати-големи и малки-бедни страни. В тази посока речта му беше в доста огромна степен справедлива. ” Това съобщи Валери Жаблянов, зам.-председател на Народното събрание и народен представител от „ Българска социалистическа партия за България ” по Българска национална телевизия, в коментар за речта на ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни.

На срещата на представителите на парламентарните ни партии с сътрудниците им от партиите в европарламента е било установено, че сходни срещи в страните от Европейски Съюз би трябвало да се организират регулярно, тъй като обособените равнища на Европейски Съюз би трябвало да имат по-добър контакт между тях, с цел да не се стига до напрежения в Съюза, като това в Каталуния, добави Жаблянов.

„ Българска социалистическа партия показа пред господин Таяни, своите цели за европредседателството, които ги няма в държавните. Сред тях е Социалният дирек на Европа, който сега стартира да се построява. Това е система от ограничения и нормативни документи за повече обществена сигурност за европейските жители – пенсии, обществени помощи, за това че жители от по-бедни страни членки, работят в по-богати страни членки, само че като жители на  страни, без обществени осигуровки и здравно застраховане. За Българска социалистическа партия това би трябвало да е един от целите и за развиването на Европейски Съюз ”, акцентира Жаблянов.

Той изрази неразбиране, че в целите на дясното ни държавно управление за европредседателството не стои въпросът за Социалния дирек и отбрана правата и на българските жители, които работят в мизерни условия в страни от Европейски Съюз.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР