В речта си Макрон предупреди срещу нов тип ревизионизъм и

...
В речта си Макрон предупреди срещу нов тип ревизионизъм и
Коментари Харесай

Еманюел Макрон: Не сме приключили с антисемитизма

В речта си Макрон предизвести против " нов вид ревизионизъм " и повтори дейната роля на Франция в нападението против евреите по време на окупацията.

Френският президент Еманюел Макрон предизвести против антисемитизма и историческия ревизионизъм в неделя, когато уважи жертвите на Холокоста на 80-та годишнина от ареста на еврейски фамилии във Велодром д`Ивер (в превовод Зимният колдрум) или в резюме Вел д`Ив.

" Антисемитизмът не е завършил и би трябвало да го кажем ", сподели той, представен от РФИ и news.bg.

На 16-17 юли 1942 година близо 13 000 души са отведени на зимния колодрум в Париж, преди да бъдат изпратени в концентрационни лагери в цяла Европа. 4115 са били деца. Това е най-голямото всеобщо задържане на евреи от френската полиция в съдействие с нацистките немски окупатори.

Макрон означи тази тъмна глава във френската история, 80 години по-късно, при откриването на мемориал на Холокоста в централния град Питивие, на към 100 км южно от Париж. Питивие е вторият по величина директен лагер и пункт за депортиране във Франция за евреи след Дранси.

" Не сме завършили с антисемитизма, той към момента е там - по-силен и по-разпространен ", сподели Макрон.

Той цитира образци за антисемитизъм в терористични актове, в графити по стени, в обществените медии и тематика, която изниква в дебатите по някои телевизионни канали.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР