В реч пред студенти в Китай днес германската канцлерка Ангела

...
В реч пред студенти в Китай днес германската канцлерка Ангела
Коментари Харесай

Меркел в Китай: Борбата с промените в климата е задължение на всеки един

В тирада пред студенти в Китай през днешния ден немската канцлерка Ангела Меркел назова битката с климатичните промени световен проблем и прикани интернационалната общественост към деяние, съобщи ДПА.

Говорейки пред студенти в университета " Хуачжун " в китайския град Ухан Меркел уточни, че измененията в климата са породени от всички и по тази причина всеки би трябвало да се ангажира с този проблем. " Защитата на климата е отговорност на всеки един от нас, - акцентира тя. - Поради мащабите и икономическата мощност на Китай, интернационалната общественост има потребност от важен принос на Китай в тези старания. "

Меркел обърна внимание също по този начин, че в изискванията на глобализацията съществуването на общи правила е необходимо. Многостранни дейности, а не протекционизъм, да вземем за пример в търговията, са нужни. " В последна сметка, протекционизмът вреди на всички нас ", посочи канцлерката в последния ден от 3-дневното си публично посещаване в Китай, съобщи Българска телеграфна агенция.

Очаква се по-късно през днешния ден тя да посети огромен цех за аварийни авточасти в Ухан, дял от който е немска благосъстоятелност. Вчера тя беседва с китайския президент Си Цзинпин и с премиера Ли Къцян в Пекин. Тя изрази пред тях вяра, че комерсиалният спор сред Съединени американски щати и Китай може бързо да бъде позволен, тъй като към този момент обгръща и други елементи от световния пазар. По време на визитата си тя също по този начин се разгласи в отбрана на " правата и свободите " на жителите на Хонконг.

Очаква се Меркел да отлети за Берлин в края на днешния ден. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР