В реч пред Европейския парламент австрийският канцлер Себастиан Курц приветства

...
В реч пред Европейския парламент австрийският канцлер Себастиан Курц приветства
Коментари Харесай

Курц: Българското председателство отвори нова ера за Западните Балкани

В тирада пред Европейския парламент австрийският канцлер Себастиан Курц приветства завръщането на Западните Балкани в центъра на европейските събития и акцентира смисъла на разрешаването на разногласието за името в този подтекст.
Себастиан Курц се обърна към европейските депутати в Страсбург тази заран като част от дебата за австрийското председателство на Европейски Съюз през последните шест месеца на 2018 година Канцлерът очерта достиженията и целите на председателството на страната си и благодари на всички европейски институции.
Говорейки за третия приоритет на австрийското председателство - политиката на съседство, Курц съобщи: " Като австриец съм доста признателен, че Западните Балкани се върнаха в центъра на събитията в Европейски Съюз ".
" Много е значимо да имаме мощни страни в Западните Балкани, беше доста значимо да се позволи разногласието за името на Македония, както и разногласието сред Сърбия и Черна гора, който е доста значим за европейската вероятност ", сподели Курц.
Канцлерът благодари на българското председателство, което, сподели той, " отвори нова епоха на отдаване на по-голямо значение на Западните Балкани ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР