В реч пред американския Конгрес израелският премиер Бенямин Нетаняху оправда

...
В реч пред американския Конгрес израелският премиер Бенямин Нетаняху оправда
Коментари Харесай

Речта пред Конгреса на САЩ: Нетаняху оправда войната в Газа и поиска още военна помощ

В тирада пред американския Конгрес израелският министър председател Бенямин Нетаняху оправда войната в Газа, изиска още военна помощ от Вашингтон, само че не загатна предлагането за мир в Ивицата или договорка за връщане на заложниците на Хамас в Израел. Нетаняху приказва на фона на митинги в Съединени американски щати и в Израел, с искане за освобождението им.


С бурни аплодисменти - по този начин беше посрещнат Бенямин Нетаняху. Четвъртата му тирада пред Конгреса продължи повече от час. В нея дефинира войната в Газа като борба за оцеляването на Израел.

" Дълбоко оценявам поддръжката на Америка, в това число и за тази война. Но моментът е извънреден. Бързо предоставена американска помощ може доста бързо да докара до завършек на войната в Газа и да предотврати по-широк спор в Близкия Изток. ПРЕС Днес Израел се бори на фронта за цивилизацията. И аз се обръщам към вас - Дайте ни по-бързо инструментите, с цел да приключим с работата по-бързо ", сподели Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел.

В изявлението си Нетаняху не приказва за огромния брой жертви в Газа или за филантропичната рецесия, само че акцентира помощта, която Тел Авив дава на цивилното население. Очерта неразбираем проект за бъдещето палестинската територия, само че с уточнението, че след края на войната сигурността там би трябвало да е грижа на Израел.

" В деня след успеха над Хамас, може да има една нова Газа. Една демилитаризирана и дерадикализирана Газа. ПРЕС. Газа би трябвало да има гражданска администрация, която се ръководи от палестинци, чиято цел не е да унищожат Израел. Не желаеме доста, това са съществени неща ", добави Бенямин Нетаняху.

Иран съставлява опасност освен за Израел, само че и за Съединени американски щати и за Арабския свят, добави Нетаняху и по тази причина предложи основаването на " съюз за сигурност в Близкия изток ". 39 демократи бойкотираха изявлението му с аргумента, че точно той е спънка за мира и стабилността в района, и подсетиха, че животът на един палестинец е толкоз значим, колкото и на един израелец.

Речта на Нетаняху се състоя на фона на митинги. Във Вашингтон бяха задържани минимум петима души, които се пробвали да попречат на изявата на израелския министър председател.

В Тел Авив не скриха дълбокото си отчаяние от обстоятелството, че Нетаняху не сподели и дума за връщане на заложниците.

" Нетаняху не загатна договорката, която е на масата. Сделката, която може да върне 120 заложници вкъщи.... Много е разочароващо ", изясни Орли Гилбоа, близка на пленник.

И от радикалната палестинска формация Хамас обявиха, че речта на Бенямин Нетаняху ясно е посочила неналичието на предпочитание за помирение и за договорка за заложниците. Малко след словото му стана ясно, че са открити телата на още петима заложници в Газа.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР