В реч от Белия дом президентът на Съединените щати Джо

...
В реч от Белия дом президентът на Съединените щати Джо
Коментари Харесай

В националния интерес на САЩ. Джо Байдън поиска от конгреса пари за подкрепа на Украйна и Израел

В тирада от Белия дом президентът на Съединените щати Джо Байдън изиска от конгреса спомагателни десетки милиарди $ за поддръжка на Украйна и Израел . Той заплаши, че Съединени американски щати няма да разрешат " на терористи като Хамас и тирани като Путин да вземат превъзходство ".

По думите му Съединени американски щати " имат отговорност " да поддържат двете страни - " демокрации, цел на терористи и диктатури ".

На 7 октомври оповестената от Европейския съюз (ЕС), Съединени американски щати и други страни за терористична организация Хамас израелска територия. Израел разгласи и стартира да нанася удари в Ивицата Газа.

Украйна непровокирано от Русия на 24 февруари 2022 година От тогава благодарение на Западните си съдружници, в това число Съединени американски щати, Киев се отбранява.

В излъченото по малкия екран послание към американците в четвъртък вечерта Байдън сподели, че поддръжката към Израел и Украйна е в националния интерес на Съединени американски щати.

Той също акцентира незабавната нужда от филантропична помощ за палестинските цивилни жители в Ивицата Газа .

" Историята ни учи, че когато терористите не заплащат за терора, когато диктаторите не заплащат за експанзията, това носи повече безпорядък и гибел, повече опустошения. Те не стопират и разноските и заканите за Америка и света се усилват ", сподели американският президент.

Той напомни, че някогашният съветски президент Дмитрий Медведев неотдавна назова Естония, Латвия и Литва балтийските провинции на Русия.

По думите на Байдън в случай че Съединени американски щати извърнат тил на Украйна и Израел, това " ще заплаши американското водачество, което е в основата на международната непоклатимост, съюзническите връзки, които подсигуряват сигурността на Съединени американски щати, и американските полезности ".

Той напомни визитата си в Киев във връзка годишнината от съветската инвазия.

" Чувствах, че нося американска концепция, американска вяра на хора, които се борят за същите идеали, за които ние се борихме преди 250 години: независимост, самостоятелност, самоопределяне. "

По думите на Байдън подпомагането на двамата съдружници на Съединени американски щати е " интелигентна инвестиция, която ще донесе дивиденти за американската сигурност за поколенията ".

Това е първото директно послание на президента Байдън към американците, в което той споделя какъв брой е значимо да се поддържа Украйна.

Преобладаващото болшинство от американските законодатели поддържат подпомагането на Украйна, само че в последно време в Конгреса на Съединени американски щати се чуват скептични гласове, които се питат какъв брой дълго ще продължи тази поддръжка.

Проучвания на публичното мнение в Съединени американски щати демонстрират спад в поддръжката на концепцията за разпределяне на обилни средства за подкрепяне на Украйна. Обръщението на президента беше частично отговор на тези настроения.

" Не можем и няма да позволим на терористи от Хамас, на тирани като Путин да вземат властта. Няма да позволим това да се случи! Не можем да забравим кои сме ние. Ние сме Съединените американски щати. Няма нищо, което да не можем да реализираме ", приключи речта си Байдън.

Русия споделя, че коментарът на Байдън издава цинизма на Съединени американски щати.

" Коментарът на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, в който той назова поддръжката за Украйна и Израел " инвестиция ", демонстрира, че Вашингтон се възползва от прокси войни, вместо да се бори за хрумвания ", сподели в петък говорителка на съветското външно министерство Мария Захарова.

" Нищо персонално, просто бизнес ", сподели тя, употребявайки коментар, станал прочут от кино лентата " Кръстникът ", с цел да заключи това, което съгласно нея е същинската позиция на Съединени американски щати във връзка с споровете в чужбина.

" Войните обичайно са " умни вложения " за Съединени американски щати, защото не се водят на американска земя и те не се интересуват от разноските, които поемат другите ", сподели Захарова.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР