В реанимацията в МБАЛ Д-р Иван Селимински в Сливен е

...
В реанимацията в МБАЛ Д-р Иван Селимински в Сливен е
Коментари Харесай

В реанимация е сливенският свещеник, обявил гладна стачка заради избора на нов митрополит

В реанимацията в МБАЛ " Д-р Иван Селимински " в Сливен е бил признат отец Иван, който на 18 март поради за митрополит на Сливенската епархия. Състоянието на свещеника е устойчиво и няма заплаха за живота му, заяви БНР, базирайки се на информация от лечебното заведение.

Гладуването и мощно обезводняване на организма са довели до кръвни резултати отвън нормата. По думи на началника на отделението по реанимация в болничното заведение доктор Юлия Бянкова са подхванати нужните операции и до ден-два организмът на отец Иван ще се стабилизира и той ще може да премине към естествен метод на хранене и възобновяване.

" Липсата на банкет на течности, на вода най-много, това е главното, което за него е много рисково. Тъй-като към този момент стана обществена загадка, че той е с един бъбрек, което има съответните последици за организма и би трябвало доста деликатно да се следи положението на организма му и на функционалността на този единствен бъбрек, с цел да не стига до по-сериозни затруднения ", разяснява доктор Бянкова.

Утре свещеникът ще бъде изписан от болничното заведение, в случай че контролните му проучвания демонстрират наклонност към нормализиране.
 Отец Иван стопира на Благовещение гладната стачка поради избора на сливенски митрополит
Отец Иван стопира на Благовещение гладната стачка поради избора на сливенски митрополит

За да може да вземе причестяване на празника
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР