В развитите страни животът ще се върне към нормално до

...
В развитите страни животът ще се върне към нормално до
Коментари Харесай

Шефът на Pfizer с прогноза за възстановяне на две скорости

В развитите страни животът ще се върне към обикновено до края на тази година, а в останалия свят – до края на 2022 година Това съобщи пред Си Ен Би си основният изпълнителен шеф на Pfizer Албер Бурла.

 „ Смятам, че целият свят ще има задоволително дози ваксини до края на 2022 година, с цел да защитим всички. Мисля, че в развитите страни тази обстановка ще бъде реалност още тази година “., разяснява той.

Миналата седмица Pfizer и немският й сътрудник BioNTech оповестиха, че към този момент са произвели 1 мрлд. дози от общата си ваксина против COVID-19. Двете компании чакат да произведат 3 млн. дози до края на годината.

Ваксината на Pifzer, която е една от три утвърждение в Съединени американски щати, изигра основна роля за намаляването на броя на новите случаи на инфектирани с COVID-19 и на хоспитализациите в страната. Фармацевтичната компания възнамерява да достави на държавното управление на Съединени американски щати общо 500 млн. дози от имунизацията, които са задоволителни за имунизация на 250 млн. души. От Pfizer и BioNTech също по този начин поеха ангажимент да обезпечат 2 милиарда дози на страните с ниски и междинни приходи.

Бурла изясни, че Pifzer има контракти със 120 страни по света. До момента по-голямата част от доставките на ваксини на компанията отишли при развиване страни, защото те са създали поръчките по-рано.

Шефът на Pfizer изясни, че чака повече ваксини да доближат до по-бедните страни през втората половина на годината, защото развитите страни ще са финализирали имунизацията на популацията си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР