В развитите страни хората са свикнали да имат пенсии и

...
В развитите страни хората са свикнали да имат пенсии и
Коментари Харесай

Защо в Индия почти няма пенсии и как живеят хората без тях?

В развитите страни хората са привикнали да имат пенсии и по този метод да са финансово обезпечени за старостта. Напоследък бяхме очевидци по какъв начин във Франция хората излязоха на стачка против повишението на възрастта за пенсиониране. Никой не обича да му се понижава пенсията или да му се лимитира правото да я получава. За една част от жителите на Земята това е естествено и по този начин би трябвало да бъде.

Въпреки това има доста страни по света, където пенсиите или не съществуват, или са незначителни. Една от тези страни е Индия, написа dzen.ru.

Пенсиите в Индия

В Индия въпреки всичко има пенсии. Но те са налични, в случай че сте работили дълго време в държавните служби или в случай че сте били в армията. А това се отнася на процедура единствено до към 12% от популацията. Към март 2023 година междинната пенсия в Индия, почти приравнена към международните валути, е към 30 $. Тоест пенсии има, само че те са доста дребни, а и ги получават извънредно дребна част от популацията - единствено всеки девети човек в пенсионната възраст от многолюдната азиатска страна.

Властите публично считат, че в Индия има огромни фамилии, тъй че те могат сами да изхранват възрастни членове на семействата. Но в този случай няма никакви гаранции. Колкото и огромна да е една страна, в нея отново ще има бездетни хора или такива по разнообразни аргументи останали без родственици. А и не всеки има положителни връзки с децата и околните си. Някои отхвърлят да оказват помощ на родителите си.

Например в прилежащ Пакистан, който не е доста по-различен от Индия, хората носят наказателна отговорност за издръжката на по-старото потомство. В Индия този въпрос не е създаден по никакъв метод.

Защо в Индия няма пенсии?

Причините за това са няколко

Държавно устройство . Индия има зле проведена законодателна и изпълнителна система. Държавата се пробва да вкара доброволни пенсионни вноски за хората, само че заради ниското доверие в системата хората не бързат да я употребяват.

Застаряващо население . Индия става все по-развита страна и единствено няколко щата имат висока раждаемост. Като цяло в Индия раждаемостта към този момент е доближила 2 деца на жена. В близко бъдеще ще има още по-малко млади индийци.

В по-старото потомство, което в този момент би трябвало да получава пенсия, в едно семейство са се родили по 10 деца, а в този момент са единствено две. Работещите плащащи налози са по-малко от хората в пенсионна възраст. Населението продължава да застарява, продължителността на живота се усилва. В бъдеще е просто невероятно да се обезпечат пенсии на цялото население.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР