В разрешените сектори за стрелба на ракети за противоградова защита

...
В разрешените сектори за стрелба на ракети за противоградова защита
Коментари Харесай

Властите с позиция, след като противоградна ракета падна на тераса на блок във Видин

В позволените браншове за пукотевица на ракети за противоградова отбрана изрично са изключени жилищни и промишлени региони, бензиностанции и други евентуално рискови обекти, оповестиха от Министерство на земеделието, храните и горите.

Относно информацията, че част от такава е п аднала върху жилищен блок във Видин, Изпълнителна организация за битка с градушките прецизира, че заради мощната стихия и вятър парче от една от тях след самоликвидацията на ракетата е било отнесено и паднало в жилищен регион.

След осъществения разбор се установи, че ракетата е била изстреляна от ракетна площадка, която се намира на разстояние към 3-4 километра от жилищните блокове.

На 28 юни сред 16:30 и 18:30 часа Регионална дирекция Борба с градушките (РДБГ)-Видин извършва въздействия в изискванията на мощен и мощен щорм, които нахлува от северозапад от територията на Румъния и се разраства на запад.

За цялото време от 11 броя ракетни площадки на РДБГ- Видин са изстреляни общо 206 противоградови ракети и са обработени 6 градови кафези. По най- мощната клетка сумарно са изстреляни над 120 противоградови ракети.

Към 19:27 часа в РДБГ-Видин се получава позвъняване от работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) за паднало парче от ракета в жк. „ В. Левски “, блок №2. Веднага е изпратен експерт от организацията, който има право да борави с взривоопасни материали и да ги транспортира.

След направения оглед на място се открива, че е паднало парче от изстреляна ПГР - сопловия блок и част от нея, в което няма невзривен заряд и не съставлява опасност за близките.

При рухването си частта от ракетата е блъснала по допирателна остъклението на балкон в жилищния блок, което се напуква и счупва, а парчето пада на покрива на гараж в междублоковото пространство.

Представителят от районната дирекция във Видин е влезнал във връзка със притежателите на жилището, чието остъкление е развалено и е обяснил за реда на компенсиране на вредите.

Само на 28 юни от районните дирекции на ИАБГ са изстреляни  407 броя противоградни ракети и са обработени 28 броя противоградови кафези.

От началото на дейния сезон на противоградовата отбрана с ракетен прийом през 2022 година до в този момент организацията е провела 157 въздействия, обработени са общо 591 броя градови кафези и са изстреляни 8190 броя противоградови ракети в предпазените с ракетен прийом територии.

Всяка обработена градова клетка значи предотвратена градушка и недопуснати провали от нея.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР