В различните страни се отбелязва в различен ден.За първи път

...
В различните страни се отбелязва в различен ден.За първи път
Коментари Харесай

26 декември е Денят на бащата

В другите страни се отбелязва в друг ден.

За първи път е празнуван във Вашингтон през 1909 година, а през 1972 година президентът Ричард Никсън го афишира за формален празник.

На втория ден от Коледа, 26 декември, се отбелязва Денят на бащата. Обикновено на този ден се вършат дарове на бащите и фамилията чества дружно денем. Празникът популяризира бащите и бъдещите татковци. В множеството страни Денят на бащата е светски празник. Той съществува на всички места по света, само че се отбелязва на разнообразни дати. Православната черква го празнува на 26 декември. В този ден се чества паметта на Св. Йосиф Обручник, на цар Давид като славен основоположник на Исуса Христа и на Яков, брат Божий, пръв християнски свещеник на гр. Ерусалим.
В Аржентина, Англия, Венецуела, Еквадор, Зимбабве, Индия, Ирландия, Канада, Китай, Колумбия, Коста Рика, Куба, Малайзия, Малта, Мексико, Пакистан, Панама, Перу, Филипините, Сингапур, Словакия, Съединени американски щати, Турция, Франция, Холандия, Чили, Швейцария, Южна Африка и Япония Денят на бащата се отбелязва през третата неделя от месец юни. В Русия път празникът се празнува на 23 февруари – Ден на бранителя на отечеството, боен празник, считан от мнозина за ден на мъжа.
В последните години необятна известност добива американският вид, който се отбелязва третата неделя на юни. За първи път е празнуван във Вашингтон през 1909 година, а през 1972 година президентът Ричард Никсън го афишира за официален празник.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР