В различни райони на Русия медии продължават да откриват групови

...
В различни райони на Русия медии продължават да откриват групови
Коментари Харесай

Новите гробища на "Вагнер": Роднините на десетки наемници дори не знаят, че са убити

В разнообразни региони на Русия медии не престават да откриват групови погребения на десетки и стотици хора, които наподобява са воювали за частната войска " Вагнер ". Роднините на над 40 от заровените даже не знаят за гибелта им и месеци наред са опитвали да открият какво се е случило с тях.

Това заяви Би Би Си, като публицистите изброяват седем такива нови гробища с минимум 995 заровени. На базата на открити данни доста от тях са били наказани, които би трябвало а излежават наказванията си в затворнически колонии, добавя съветската секция на медията.

През април са локални поданици са разкрили още две такива места - в Новосибирск и край Иркутск. На всеки гроб има един и същи тип кръст и венец с емблема от нашивките или знамето на " Вагнер ".

Би Би Си е удостоверил идентичността на 52-ма мъже, чиито имена са изписани на гробовете в Новосибирск. Един от тях е 30-годишният Константин Лякс, който през 2019 година е наказан на 8 години затвор поради това, че в пиянска кавга е умъртвил с нож собствен прочут. В открит достъп са присъдите на още 41 души, измежду които и Игор Еркалов, който от ревнивост умъртвил дамата, с която живеел, след което запалили жилището ѝ, в който имало 5 посетители, осъзнавайки, че те " ще изпитат особени премеждия и страдания, ще изгорят живи ".

Повечето присъди обаче са за обири, в това число на коли и домашни животни.

Сателитни фотоси на компания MAXAR демонстрират разрастването на едно от " новите гробища ":

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР